Home » Engel of Deathfest III brengt een internationale metal line-up naar Oss

Engel of Deathfest III brengt een internationale metal line-up naar Oss

door Maurice Tonies
248 views 2 minuten leestijd

Na twee uiterst succesvolle edities keert het Engel Of Deathfest terug voor een derde editie. Op zaterdag 18 mei zal poppodium Groene Engel in Oss trillen op haar grondvesten wanneer acht metalbands, verspreid over twee podia, het podium betreden.

De headliner van dit jaar is niemand minder dan Exhorder uit de Verenigde Staten. Deze absoluut legendarische band in de thrash/groove metal scene, mede-oprichter van het genre samen met Pantera, zal het publiek omverblazen met hun onmiskenbare sound. Hun album ‘Slaughter In The Vatican’ is een klassieker die elke metalhead gehoord moet hebben, en hun laatste album ‘Mourn The Southern Skies’ bewijst dat ze nog steeds aan de top van de scene staan.
8 maart komt het nieuwe album ‘Defectum Omnium’ van Exhorder uit en de eerste singles worden nu al met open armen ontvangen door metalheads wereldwijd.

Naast Exhorder zullen de volgende ijzersterke bands het podium betreden:
· Graceless – een death metal sensatie met een indrukwekkende reputatie en een reeks van live-optredens op grote festivals over de hele wereld waaronder Eindhoven Metal Meeting, Into The Grave, Party.San Metal Open Air en nog veel meer.
· Brave New Hell – een muzikaal experiment van Hein Willekens (o.a. Splinterbomb, Legion Of The Damned) dat pure agressie, stampende grooves en sferische meeslependheid combineert op een unieke manier.
· Onheil – al meer dan twee decennia lang levert Onheil furieuze en melodieuze zwarte death metal van de bovenste plank.
· Unlocked – een opkomende band met een verpletterend debuutalbum “Bedlamite”, dat elementen van thrash en black metal combineert tot een explosieve mix.
· Torn From Oblivion – een deathcore sensatie uit Eindhoven die experimenteren met progressieve riffs en hardcore om hun visie op agressieve muziek te realiseren.
· The Lucifer Principle – een Grooving Monstrous Death Metal Machine die een perfecte mix van old school en new school death metal levert.
· Dodentocht – een driekoppige sludge/deathdoomband die de duisternis van de grimmigste goot verkent met hun loodzware sound.

Engel of Deathfest III belooft een avond te worden die iedere metalhead nog lang zal bijblijven. Kaarten zijn nu beschikbaar voor slechts €30(!) en kunnen gekocht worden via de officiële kanalen. Mis dit niet!

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek https://www.groene-engel.nl/programma/engel-of-death-iii-exhorder-torn-from-oblivion-lucifer-principle/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00