Home » Enzo Kreft – Chains of Silence

Enzo Kreft – Chains of Silence

door Filip van der Linden
237 views 1 minuten leestijd

Het Belgische synthwave-icoon Enzo Kreft heeft een nieuwe digitale single uit. Chains of Silence is de eerste officiële track van het in het voorjaar van 2025 te verschijnen album Dictator.

Chains of Silence gaat over de onderdrukking van de vrije meningsuiting en de verstikkende controle van een dictatuur over communicatie. Je moet geen genie zijn om hier een sneer in te zien naar een Russische president, maar de gedachte gaat net zo goed op voor andere regeringsleiders en andere dictaturen die een loopje nemen met de vrije meningsuiting.

Thematisch sluit deze nieuwe single naadloos aan op de thema’s van het album Shelter uit 2023 en ook muzikaal ligt deze toptrack netjes in het verlengde van de albums Control, Different World en Shelter; met knisperende, dansbare en catchy synthwave. Naar goede traditie heeft Enzo Kreft alles zelf gecomponeerd en ingespeeld en ook mix en productie neemt hij voor zijn rekening.

Het is alleen een beetje jammer dat deze prima single geen echt eigen artwork meekreeg. Het beeld dat deze single vergezelt lijkt meer op een bladzijde uit het CD-boekje.

https://enzokreft.bandcamp.com/track/chains-of-silence

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00