Home » Enzo Kreft – XL

Enzo Kreft – XL

door Filip van der Linden
303 views 2 minuten leestijd

De Belg Eric Vandamme viert zijn 40ste verjaardag als cult synth/coldwave-fenomeen Enzo Kreft met een vinyl verzamelalbum. Dat heeft hij XL gedoopt. Niet omdat er zoveel extra’s op staan, maar omdat XL in Romeinse cijfers staat voor 40.

Op XL verzamelt de man met de zwarte baret en zonnebril tien tracks en die komen van de albums Control, Different World en Shelter. Dat zijn de jongste drie albums, waarvan nog niets eerder op vinyl uitkwam. Daar zit misschien een logica in. De eerste cassettereleases, van de jaren ’80, werden in 2016 reeds verzameld op het vinyl verzamelalbum Dark Matter van Walhalla Records. Maar nu blijven twee albums uit de ‘herstart’-periode verweesd achter. Van Turning Point en Wasteland staat er niets op deze nieuwe verzamelaar.

Minstens acht van de tien tracks zijn als digitale/video-single uitgebracht. Op XL krijgen we wel gewoon de eerder reeds verschenen album-versies van de tien tracks. Geen updates, extended versions of remixes. Dat had misschien nog interessanter geweest voor de fans die al eerder de CD’s kochten. Maar misschien zit dat er nog wel aan te komen, op een volgende release. Enzo Kreft is niet het type dat in zijn kaarten laat kijken.

XL is een mooi tijdsdocument voor de fans van het synthwave-genre in het algemeen en voor de fans van Enzo Kreft in het bijzonder.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00