Home » EPICA lanceert nieuwe video clip en maakt EP bekend!

EPICA lanceert nieuwe video clip en maakt EP bekend!

door Maurice van der Zalm
205 views 3 minuten leestijd

Vorig jaar september bracht EPICA haar zevende studio-album The Holographic Principle uit. De plaat scoorde enorm hoog in hitlijsten wereldwijd, waarna de band erop uit trok voor een heuse wereldtournee. Nu maakt het gevierde zestal bekend dat op 1 september al met een nieuwe release zal verschijnen. 6 nummer bleken de hele tijd achter de hand gehouden om uitgebracht te worden via een gloednieuwe EP “The Solace System”! EPICA belooft op de EP ook weer veel variatie te brengen en “The Solace System” is dan ook een absolute must voor iedere metalfan!
Mark Jansen (gitarist) legt uit: “De fans mogen zich opmaken voor een enorm sterke EP. Deze 6 nummers zijn zoals geschreven tijdens het proces van het vorige album, maar zijn daarom alles behalve minder goed. Integendeel! De vorige plaat duurde uiteindelijk langer dan 70 minuten en de nummers van de nieuwe EP “The Solace System” sprongen er ook wat te veel uit t.o.v. de andere nummers op “The Holographic Principle”. Zowel muzikaal als qua teksten is het toch wat anders, wat je zeker ook zal merken als je de nummers beluistert!”
Om volledig met de deur in huis te vallen, brengt EPICA ook meteen een eerste single en videoclip uit voor het titelnummer “The Solace System”. De videoclip is een speciale animatievideo die geproduceerd werd door anime-expert Davide Cilloni.

“The Solace System” werd opgenomen, gemixt en gemasterd door Joost van den Broek en Jacob Hansen. De stijlvolle artwork is opnieuw ontworpen door Stefan Heilemann.
Simone Simons (zangeres) voegt toe: “In het begin van het schrijfproces van “The Holographic Principle” merkten we al dat we wel érg veel bruikbaar materiaal hadden. Het viel ook op dat deze 6 nummers -die uiteindelijk nu via de nieuwe EP zullen uitkomen- wat afweken van de rest en samen een eigen identiteit vormden. Daarom zijn we erg blij dat we ook deze songs zo snel met de wereld kunnen delen!” Om de fans nog wat meer in de watten te leggen, zal de “The Solace System” ook samen verkrijgbaar zijn met het vorige album “The Holographic Principle”. Dit als special box-set: “The Holographic Principle – The Ultimate Edition” Zowel de EP “The Solace System” als de box-set The Holographic Principle – The Ultimate Edition zijn nu al verkrijgbaar via pre-order. Via de EPICA-webshop: http://smarturl.it/thesolacesystem
Ter promotie van de komende EP “The Solace System” zal EPICA in oktober touren door België en Nederland. Het Nederlandse MaYan zal hier het voorprogramma verzorgen.
Upcoming Tour Dates:
THE BELGIAN PRINCIPLE TOUR
EPICA w/ MaYan + King Hiss (Leuven) + Off The Cross (Antwerp)
17-10-2017 Het Depot – Leuven
18-10-2017 Trix – Antwerp

THE DUTCH PRINCIPLE TOUR:

EPICA w/ MaYan + Blackbriar (Zwolle) + 3rd Machine (Haarlem) + My Propane (Nijmegen)
20-10-2017 Hedon – Zwolle
21-10-2017 Patronaat – Haarlem
22-10-2017 Doornroosje – Nijmegen
Tickets zijn verkrijgbaar via www.epica.nl/tour
(beeldmateriaal door Tim Tronckoe)
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00