Home » Epica naar Bibelot Dordrecht

Epica naar Bibelot Dordrecht

door Patrick Spruytenburg
143 views 2 minuten leestijd

Epica maakt al jaren furore in zowel binnen- als buitenland. De muziek wordt gekenmerkt door een mix van gothic en symphonische metal en is mede beïnvloed door film- en musicalmuziek. Flink bombastisch dus. Sinds het debuut in 2004 maakt ieder album indruk. Het in september 2016 verschenen zevende album ‘The Holographic Principle’ is geen uitzondering! Epica kiest er bewust voor om in het drukke festivalseizoen – o.a. Greenfield Festival (CH), Download Festival (FR), Graspop (BE) en Novarock (AU)- niet alleen grote festivalshows te doen, maar juist terug naar de basis te gaan. Daarom verwelkomen we Simone Simons en haar bandleden maar al te graag voor een exclusieve zomershow in Bibelot.
Epica-gitarist Mark Jansen: “Epica is eigenlijk een permanente rit in een rollercoaster. Nadat we ons nieuwe album vorig jaar hadden uitgebracht, stapten we in het vliegtuig en gingen we weer op weg naar onze trouwe fans in alle windstreken. Ook voor 2017 staat onze agenda weer ramvol met shows in onder meer Rusland, Azië en opnieuw naar Midden- en Zuid-Amerika. We gaan veel festivalshows doen, dus wilden we heel graag een relatief intieme clubshow in Nederland doen, zodat we onze fans als het ware weer kunnen zien, horen en ruiken.”
In amper een paar jaar tijd is het Belgische Evil Invaders erin geslaagd door te stoten tot de Europese top van de speed en thrash metal. De band tekende bij Napalm Records en bracht in 2015 het eerste full length album ‘Pulses Of Pleasure’ uit.
3rd machine: moderne groove metal formatie met dynamische melodieën. Deze Nederlandse band smelt diverse metal stijlen samen tot een geheel.
Wanneer: zondag 11 juni
19:00: deuren open
19:20: 3rd Machine
20:00: Evil Invaders
21:00: EPICA
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00