Home » EPICA naar Openluchttheater Hertme

EPICA naar Openluchttheater Hertme

door Maurice van der Zalm
168 views 2 minuten leestijd

Op 29 juni 2019 kan Hertme zich opmaken voor de spektakelshow van de symfonische metalband Epica. Metropool haalt de internationaal bejubelde band naar het Openluchttheater voor de nu al hardste editie van Metropool Open Air.
De band speelde al meer dan 1000 shows in 61 landen op alle continenten voor vele honderdduizenden bezoekers; in Midden- en Zuid-Amerika shows voor meer dan 3000 bezoekers per show; in Europa meer dan 2000 bezoekers per optreden; ruim 2,2 miljoen fans op Facebook; meer dan 100 miljoen views op YouTubeeen uitverkocht jubileumconcert met live Hongaars koor & orkest in 2013 in het Eindhovense Klokgebouw voor 5000 bezoekers uit alle windstreken; hoge posities in de (album)charts in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en natuurlijk Nederland; Buma ROCKS! Export Award 2015 winnaar en een eigen festival – Epic Metal Fest in zowel Nederland als Brazilië. De cijfers liegen er niet om en Epica kan gerekend worden tot de absolute wereldtop in de symfonische metal.
Guido de Jongh van Metropool is blij met de komst van Epica. “Ik heb de band gevolgd vanaf de begindagen en heb ze zien groeien. Dat Epica zo groot zou worden had niemand voorzien in de begindagen denk ik. Ze hebben altijd alles in eigen hand gehouden, werken keihard en staan met die mentaliteit al een flink aantal jaren op alle grote internationale podia. Dat we ze hebben weten te strikken voor de betrekkelijke intimiteit van het Openluchttheater in Hertme is dus best bijzonder en het zal de eerste Nederlandse optreden zijn sinds het voorjaar van 2018. Ik vind het persoonlijk ook erg tof dat er voor het eerst een metalband in Hertme staat. Mooi dat het bestuur van het Openluchttheater zelf ook fan is, want het is behoorlijk stevig en compleet wat anders. Maar het is vooral heel erg goed en de muziek van Epica past natuurlijk perfect in de sfeervolle omgeving van het theater.”
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag om 10:00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de websites van Metropool en Epica, via de vestigingen van Primera en bij platenspeciaalzaak Popeye aan de Drienerstraat in Hengelo. Kaarten voor het concert kosten 33 euro inclusief service- en transactiekosten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00