Home » Erja Lyytinen – Diamonds On The Road – Live 2023

Erja Lyytinen – Diamonds On The Road – Live 2023

door Edwin Knip
371 views 1 minuten leestijd

Live optredens brengen over het algemeen zoveel meer dan een studio opname, en dat bewijst Lyytinen met haar nieuwe dubbel album ook.

Lyytinen brengt stevige bluesrock met stevige rock invloeden. Diamonds On The Road is een bijna anderhalf uur durende live registratie, opgenomen in Finland. De energie spat er vanaf en menig nummer wordt flink uitgebouwd met sterke gitaarsolo’s. In een reeks van tien achtereenvolgende shows, waarvan acht uitverkocht, levert Lyytinen samen met haar band een topprestatie.

Lyytinen heeft live de beschikking over een zestal gitaren, Stratocasters, Telecasters en speciaal voor haar gebouwde instrumenten. Ze gebruikt de Fender Custom Shop gitaar op de nummers Black Ocean en Never Really Had You. Ze mag graag de karakteristieke eigenschappen van een specifieke gitaar uitzoeken.

De nummers Wedding Day en The End Of Music, aan het eind van het album, passeren beide de tien minuten. Meer dan tien minuten fantastisch gitaarspel doorspekt met uitbundige solo’s. Tussen de twee nummers brengt Lyytinen nog een hommage aan die andere gitaarheld, Jimi Hendrix, met een coverversie van Crosstown Traffic.

Het mag duidelijk zijn, voor liefhebbers van gitaarwerk, veel gitaarwerk, is dit een must have.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00