Home » Eternal Idol – The Unrevealed Secret

Eternal Idol – The Unrevealed Secret

door Edwin Knip
480 views 1 minuten leestijd

Vijf zeer getalenteerde Italiaanse hard rock muzikanten bundelen hun krachten in een spiksplinternieuw project.
Eternal Idol wordt in 2016 opgericht door zanger Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, Angra) samen met gitarist/toetsenist Nick Savio (ex-Hollow Haze). De band wordt compleet door het aantrekken van zangeres Giorgia Colleluori (ex-Hollow Haze), drummer Camillo Colleluori (ex-Hollow Haze) en bassist Andrea Buratto (Secret Sphere, Hell In The Club). Alle vijf hebben ze genoeg muzikale bagage en hebben ze reeds verwachtingen geschept. De muziek van de nieuwe band wordt een mix van klassieke metal en symphonische rock, en dan verfijnd met een prog rock benadering. Het geheel levert inspiratie op voor een uur lang muziek, verdeeld over twaalf nummers.
Awake In Orion kenmerkt zich door de diverse koortjes die de zang van Giorgia afwisselen en ondersteunen. Stevige gitaar riffs geven het ritme aan. Blind is meer symfonische rock, er wordt meer gespeeld met de toets partijen.  Desidia is een nummer dat zich blijft wentelen en keren, je krijgt er geen grip op. Mooie koortjes en dito gitaarsolo’s maken het nummer compleet. Feels Like I’m Dying lijkt weer op een classic rock stuk. Maar net als de voorgaande nummers, op het moment dat je een label wilt gaan plakken, krijgt het nummer een onverwachte wending.
De stukken zijn goed gecomponeerd, de luisteraar raakt zeker niet verveeld. Het album is van grote kwaliteit en een tweede album van deze band zou beslist geen straf zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00