Home » Evil or Die fest is terug!

Evil or Die fest is terug!

door eilish@rockportaal.nl
331 views 5 minuten leestijd

In oktober is het weer zo ver: het Evil or Die festival in Roeselare, België!
Op 18 & 19 oktober 2019 wordt de Belgische stad weer op zijn kop gezet door snoeiharde Hardcore- en Metalbands.
De 9e editie van het festival wordt weer net zo uitbundig als de voorgaande edities. De headliners zijn inmiddels bekend, dit zijn Arkangel op de vrijdag en Fleshgod Apocalypse op de zaterdag. Dat belooft heel wat!

De vrijdag staat helemaal in het teken van hardcore. De dag wordt afgetrapt door de band Mindwar. Deze 5-ledige band uit Lokeren produceren een combinatie van hardcore, groove en zware riffs. Deze band weet perfect hun woedende en energieke uitstraling over te brengen.
Sinds 2005 representeren de bandleden van Whatever It Takes de brutal metallic beatdown harcore uit Kortijk. Hard maar eerlijk. Zeg wat je meent en meen wat je zegt!
Brutality Will Prevail is een band die gevormd is in Wales. Ze worden beschreven als een progressive beatdown of hardcore band. Het kenmerkende aan deze band is dat ze zich niet laten limiteren door een genre. Ze hebben door de jaren heen bijna alle takken van het hardcore genre gehad en blijven deze combineren.
De band Stab is begonnen in 2006. Ze hebben in de afgelopen 13 jaar 16 Europese tours gedaan en één Amerikaanse tour. Onlangs is hun nieuwe album Pura Vida uitgekomen. Hiermee zijn ze goed in staat om de boel af te breken tijdens het EoD fest.
Hangman’s Chair is een Franse sludge, doom en stoner-rockband. Eén van de meest bekende bands in Frankrijk binnen hun genre. Ze zijn al te zien op veel Europese festivals deze zomer. In 2018 brachtten ze nog een nieuw album uit, genaamd Banlieue Triste.

Op de vrijdag van EoD zijn ook twee bands aanwezig voor een excusieve show, ze zijn dit jaar nergens anders in België te vinden. Hoods en Knuckledust. Hoods is een Canadese band die onder de punk, hardcore en metalcore genres valt. Al 24 jaar lang brengt deze band allerlei mensen bij elkaar door hun kwaliteits performances en de toewijding aan hun fans. Knuckledust is één van de langst bestaande hardcore bands uit Engeland. Alle originele leden van de band maken er vandaag de dag nog steeds deel van uit. Een onbreekbare band!
De zaterdag wordt geopend door Flatchet Creed, een relatief jonge band die rauwe trash metal speelt, gecombineerd met oldschool heavy metal. Hun inspiratie hebben ze van bands zoals Annihilator, Attacker en Ritual Carnage.
De female-fronted band Solitude Within is gevormd in 2016 door Emmelie Arents. Met haar groep van getalenteerde muzikanten combineert zij heavy modern metal met symphonische rock. Dankzij de melodieuze stem van Emmelie is deze band erg toegankelijk en geschikt voor een gevarieerd publiek.
At The Front is sinds 2014 weer terug in het spel en speelt nu groovy trashmetal. In hun muziek zijn invloeden te herkennen van bands zoals Sepultura, Machine Head en Soulfly.
De in 2008 gevormde band Guilty As Charged brengen heavy metal met trash riffs van hoge kwaliteit. Ook een goede band voor fans van speedmetal. De band onderscheidt zich van anderen in het genre doordat de zanger zijn grunts afwisselt met clean vocals. De pakkende riffs en venijnige solo’s tonen duidelijke invloeden van Slayer.
Een band die zijn naam zeker weten eer aan doet, is de Belgische Slaughter Messiah. Met een combinatie van black-, death- en trashmetal  sturen ze hun publiek regelrecht naar de hel. Dat beloofd nu al een lekker sfeertje!
Het deathmetal vijftal Carnation is begonnen in 2013. Het duurde niet lang voor de muzikanten op de grotere zomer festivals verschenen. Sinds de komst van hun laatste album Chapel of Aborence, brengen zij de oldschool deathmetal terug.
Evil Invaders brengt de ultieme uiting van agressie met zich mee. Al sinds 2012 razen zij als een niet te stoppen achtbaan de wereld over. Ook deze band is erg variërend qua genre. Van trash- en deathmetal tot heavy en progressive metal. Elke metalhead zal zich kunnen vermaken met deze band.
Ook op de zaterdag is er een ‘exclusive Belgian show’, namelijk Hatesphere. Een speedmetal band uit Denemarken die in het jaar 2000 is opgericht. Deze band heeft al snel de Deense metalscene weten te veroveren en gaan het nu ook proberen in de rest van de wereld. Ze hebben onder andere getourd met bands zoals Gojira, Kreator, Behemoth en Soilwork.

EVIL OR DIE FEST 18 – 19 October 2019
Zaal kerelsplein – Acaciastraat 6, Roeselare
Friday:
ARKANGEL – BACKFIRE! – HOODS – KNUCKLEDUST – HANGMAN’S CHAIR – STAB – BRUTALITY WILL PREVAIL – MINDWAR
Saturday:
FLESHGOD APOCALYPSE – HATESPHERE – EVIL INVADERS – CARNATION – SLAUGHTER MESIAH – GUILTY AS CHARGED – AT THE FRONT – DEAFCON – SOLITUDE WITHIN – FLATCHET CREED
 
TICKETS
Friday: 25euro VVK
Saturday: 25euro VVK
COMBI: 40euro VVK
* Online tickets:  https://evilordiefest.eventsquare.co/nl/2019
 
*Presale hard tickets at:
(Roeselare) KEY MUSIC / PIET GEIN / DE VERLICHTE GEEST
(Torhout) TOPDISC – (Deinze) ELPEE
(Oostende) COMPACTCENTER
(Kortrijk) LOUIS’ TATTOO BOUTIQUE / DEN DEUGNIET
 
HOTEL MERCURE**** (near festival)
SPECIAL RATE FOR FESTIVAL VISITORS
— BOOKINGS HOTEL / INFO —
reservations@mercureroeselare.be
 
https://www.facebook.com/events/286821025548652/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00