Home » Evile – Hell Unleashed

Evile – Hell Unleashed

door Xander Pas
249 views 3 minuten leestijd

We hebben zo’n acht jaar moeten wachten, maar het nieuwe album van Britse thrashers Evile komt vrijdag 30 april uit. Het voorgaande album Skull werd in 2013 uitgebracht en was het laatste album waar Matt Drake als zanger / rhythmgitarist te horen was. Adam Smith neemt zijn plaats over in de band en Ol Drake (de gitarist van de band) neemt de taak over als vocalist.
Het album opent al lekker; het ritme waar de drums uitblinken opent het nummer en al snel horen we hoe Ol Drake zijn taak als vocalist voldoet. Wat is Paralysed toch een lekkere albumopener met strakke riffs en een heerlijk drumgeluid. Het nummer zit gewoon erg goed in elkaar. Het tweede nummer, Gore, is erg goed opgebouwd en het nummer heeft een lekker tempo. Het begint een beetje met een doom metal geluid en wordt al snel door een signature Evile thrashriff gevolgd. Wederom strakke riffs, dat merk je trouwens gedurende het hele album. Evile is echt een riffmachine.
Het derde nummer, Incarcerated, is het langste nummer op het album. De intro van dit nummer is fantastisch. Al is de rest van dat nummer qua geluid wel wat anders dan de voorgaande nummers, je herkent Evile er wel in. Vooral qua vocalen, Ol Drake heeft die taak erg goed uitgevoerd. War of Attrition begint al fantastisch. Dit is een perfect voorbeeld van een perfect thrashmetal nummer. Dit gaat één van die nummers worden, waar als het live gespeeld mag worden een dikke pit ontstaat en iedereen gaat headbangen. Disorder is een goede opvolger, net als het voorgaande nummer een lekker tempo en een perfect nummer voor de pit. Al vindt ik de lyrics van dit nummer net wat beter.
Vervolgens krijgen we het nummer The Thing (1982) te horen. Een nummer vernoemt naar een van mijn favoriete films en het nummer waar ik het meest benieuwd naar was toen ik de track listing zag. Dit nummer hakt erin als een machinegeweer. IJzersterke riffs, een goed ritme, fantastische vocalen die dat perfect complimenteren. Ik denk dat dit mijn favoriete nummer op het album is. Het heeft alles waar ik van houd in een goed thrashmetal nummer.
Het horror thema gaat nog even door met het nummer Zombie Apocalypse. Wederom een ijzersterk nummer, wat minstens zo goed is als het voorgaande nummer. Dit is een van de hoogtepunten op het album als je het mij vraagt en het is wederom een goed nummer voor de moshpit. Ook heeft dit nummer een bepaalde ‘’sfeer’’, onder andere door de bijgeluiden van een bel die aan het begin van het nummer even klinken. Helaas is het een erg kort nummer, maar dat wordt als snel gevolgd door een ander briljant nummer: Control from Above. Deze nummers zijn allemaal zo goed en het zorgt ervoor dat vooral de tweede helft van het album zo goed als perfect is. Het laatste nummer, Hell Unleashed, is daar geen uitzondering aan. De intro klinkt alsof het in een metaalfabriek of slachthuis is opgenomen, maar wordt wederom al snel ingeluid door strakke riffs. Op dit nummer zijn de lyrics ook weer erg sterk.
Ondanks dat ik niet de grootste thrashmetal liefhebber ben, is Evile al jaren een van mijn favoriete bands. Vandaar dat ik hoge verwachtingen had voor dit album, zeker omdat het alweer acht jaar geleden is dat Skull uitkwam. Die verwachtingen zijn waar gemaakt. Vooral de tweede helft van het album vond ik erg goed, al is het hele album fantastisch.

Lees binnenkort ook het interview dat Rockportaal had met Ol Drake.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00