Home » Ex Libris komt met tweede deel Anastasia Romanova uit trilogie

Ex Libris komt met tweede deel Anastasia Romanova uit trilogie

door Maurice van der Zalm
279 views 1 minuten leestijd

Ex Libris, de Nederlandse progressieve/symfonische metal band onder leiding van zangeres Dianne van Giersbergen heeft of 15 maart jongstleden het tweede deel van hun metal trilogie “ANN” uitgebracht. In dit deel getiteld “Chapter 2: Anastasia Romanova” neemt de band de luisteraar mee op reis naar het Rusland aan het begin van de 20e eeuw.
Waar we getuigen zijn van het opkomen van de revolutie, de indoctrinatie van Rasputin, het ballingschap van de Romanov familie en hun executie.
Deel 2 wordt, net zoals deel 1 ‘Chapter 1: Anne Boleyn’, aan ons verteld door de ogen van de hoofdpersoon. Van Giersbergen kruipt als geen ander in de huid van deze vrouwelijke historische figuren en neemt ons mee tot aan hun laatste levende momenten. Een ijzingwekkende prestatie die gehoord moet worden.
“ANN” is mogelijk gemaakt door middel van een bijzonder succesvolle crowdfunding waarin de band meer dan €28.000,= heeft opgehaald onder hun fans en wordt geproduceerd door producer Joost van den Broek (Ayreon/Epica/Powerwolf) in Sandlane Recording Facilities. Voor het nu verschenen tweede deel is Ex Libris de samenwerking aangegaan met het ‘Oeral Kozakkenkoor’ uit Rijswijk wat eerder schitterde in de Netflix hit series ‘Fargo’.
Het laatste deel van de trilogie wordt eind zomer/begin herfst verwacht.
Welk historisch karakter de band dan zal kiezen om tijdelijk terug tot leven te brengen is nog niet bekend gemaakt. Maar ze zal sowieso de naam ANN dragen.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00