Home » Fairyland – Osyrhianta

Fairyland – Osyrhianta

door Edwin Knip
385 views 2 minuten leestijd

Een concept album over het ontstaan van de wereld Osyrhia door de Franse symfonische metal band Fairyland.
Na drie opeenvolgende albums tussen 2003 en 2009 over de wereld Osyrhia komt de band nu met een prequel, een voorspel tot deze wereld. Op dit album wordt het land en haar inwoners beschreven. We horen hoe de bevolking omgaat met Cenos die naar Osryhia is gestuurd om te leren, maar hij wordt door jaloezie en hebzucht gedreven, door de creaties die de inwoners bedenken. En dit alles vindt plaats ruim drieduizend jaar voor het eerste album Of Wars In Osyrhia.
Elf jaar na het vorige album is de line-up verandert. De band heeft een nieuwe zanger, Francesco Cavalieri (Wind Rose) en hij is de vierde zangerin de geschiedenis van de band. De band had op het eerste album nog een zangeres, Elisa C. Martín, op het tweede album was Max Leclercq de zanger terwijl op album nummer drie Marco Sandron de vocalen voor zijn rekening nam. De rest van de band bestaat uit gitarist Sylvain Cohen, bassist Willdric Lievin (die in het verleden de drums bespeelde), toetsenist Philippe Giordana en drummer Jean-Baptiste Pol.
Het album begint als een echt verhaal met een gesproken intro door Dan Wilberg, met de openingszin ‘In The Beginning There Was Nothing, Not Even Darkness For Darkness Would Have Been Something Already’. Goed bedacht als je er goed naar luistert. Het eerste nummer is The Age Of Birth, het ontstaan van de wereld Osyrhia.
De nummers op het album zijn melodische en stevig, af en toe zelfs wat bombastisch. Het is de soort muziek die je verwacht van een band als Fairyland. De band gaat wat terug richting de oude albums en het pakt de hoogtepunten van de voorgaande albums mee. Op het nummer Eleandra horen we een oude bekende als gast zangeres, het is Elisa C. Martín, die ook het allereerste album volledig vol zong.
De band heeft zelfs violist Camille Dominique gevraagd om viool te spelen op het album, een lang gekoesterde wens van de band. Al met al kan de echte fan deze muziek er eens goed voor gaan zitten. Hier is een album met een interessant verhaal, mooie muziek en goede nummers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00