Home » Feanor Omega – Anima

Feanor Omega – Anima

door Edwin Knip
117 views 1 minuten leestijd

ANIMA_cover_webSerene duetten, akoestische nummers met wrede, rauwe onderbrekingen. Atmosferische black metal uit Karinthie, Oostenrijk.
Artiest Feaonor Omega, voornamelijk bekend als medewerker aan tal van projecten, zoals onder andere Sakrileg, Make A Change…Kill Yourself en Svartsorg komt met zijn debuutalbum. Bijgestaan door Mike Hell (ex-Hellcreature) op bas, vormen deze twee de basis van de band. Omega speelt zelf alle instrumenten op deze gelimiteerde cd, die uitkomt in een oplage van 500 stuks. Donkere gitaarpartijen, rauwe vocalen uit de onderwereld en dreunende drums wisselen rustige stukken af. Mooi gezongen duetten, sereen en kalm worden doorkruist door schreeuwende vocalen. Het geheel past wonderwel goed bij elkaar, er is geen moment dat je je stoort aan de interruptie. Het album opent met Waiting, een nummer dat qua opbouw model staat voor enkele andere nummers. Een rustige intro, een dito zangpartij en daarna de toevoeging van meer volume en een rauwe, ongepolijste stem. Hoogtepunt is het ruim twaalf minuten durende Epos Anima dat geweldig in elkaar zit en eindigt met de rauwe vocalen die het nummer blijven opstuwen. Als laatste klinkt een geweerschot en de stem zwijgt.
Die Sonne Weint kent een donkere, zware gitaar intro gevolgd door de reeds bekende ongepolijste zang. Dan is er plots rust, een gitaar en wat toetsenwerk en een stem die in het Duits zingt. De cd sluit in stijl af met het mooie, instrumentale Not All Those Who Wander Are Lost.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00