Home » Fenrir – Legends Of The Grail

Fenrir – Legends Of The Grail

door Edwin Knip
102 views 1 minuten leestijd

Female fronted folk metal uit Frankrijk met een dikke saus van violen.
Dit is alweer het tweede album van deze band afkomstig uit Frankrijk. De band bestaat uit zangeres/violiste Elsa Thouvenot, de twee gitaristen Alexandre Frémont en Michaël Macé, bassist Jordan Lavaut, drummer Kévin Keiser en violist Bruno Giglio. Met zes man sterk staan ze garant voor een energieke live show.
Het nieuwe album bestaat uit twaalf tracks waarin pure folk wordt afgewisseld met stevige metal. De fiddle en viool zijn zeer nadrukkelijk aanwezig en geven samen met de heldere stem van Thouvenot een goede balans met de rauwe, stevige metal. In drie kwartier tijd wordt het verhaal verteld van de Fisher King. Het verhaal begint bij A Legend Begins, een instrumentaal intro voor het album. Gitaren, drums en bas worden direct vanaf het begin van Red Sun Rises toegevoegd en zowel tempo als volume gaan wat omhoog.
De nummers zijn melodieus en de verhaallijn is goed te volgen dankzij de duidelijke zang van Thouvenot. Het verhaal voert ons langs Camelot, dat het derde nummer is, en verhaalt over Sir Gawain And The Green Knight. Deze laatste is gebaseerd op een bekend verhaal uit 1380 geschreven door een onbekend gebleven Britse dichter uit de West Midlands.
Op het album staan ook twee nummers die in het oud-Frans gezongen worden. Hierin worden Middeleeuwse geschriften aangehaald. Het geheel is een goed vormgegeven verhaal. En het is ook nog eens prettig om naar te luisteren zonder dat het gaat vervelen. Er zit mede door de combinatie van metal en folk voldoende afwisseling in de nummers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00