Home » FireForce – Annihilate The Evil

FireForce – Annihilate The Evil

door Filip van der Linden
137 views 2 minuten leestijd

De Antwerpse powermetalband FireForce is bezig aan een internationale veroveringstocht. Ze kregen behalve België reeds Duitsland, de UK, Frankrijk en Nederland op de knieën en met hun nieuwe album Annihilate The Evil zullen daar vast nog enkele landen bij aansluiten.
 
Met hun combat en powermetal verwacht je dat FireForce volledig in het spoor zou zitten van Sabaton. Ze dragen zelfs bijna dezelfde camouflagebroeken op hun optredens. Maar er zijn net zo goed grote verschillen. De Vlamingen gebruiken geen synths, terwijl de Zweden daar net wel gretig gebruik van maken. Zanger Filip Lemmens van FireForce heeft voorts geen hanekam en laat zich niet sponsoren door een producent van zonnebrillen. Hij heeft misschien ook niet het stemvolume of –bereik van zijn collega Joakim Broden, maar zijn Engelse uitspraak is wel beter.  Inzake songschrijven zijn de bands elkaars gelijke, maar scoorden de Zweden misschien hoger inzake meezingbaarheid. Daar hebben die van FireForce toch wel flink aan gesleuteld op Annihilate The Evil.
 
De productie was net als bij voorganger Deathbringer uit 2014 in handen van R.D. Liapakis van Mystic Prophecy. Die begeleidde FireForce naar een iets meer gepolijst geluid, met minder agressieve gitaren. Zo komen ze nog meer in de richting van Mystic Prophecy: iets toegankelijker en met meer meezingbare stukken. Al blijft dat laatste wel nog altijd een werkpunt als je FireForce naast andere toppers in dit genre legt.
 
Muzikaal is dit derde album van FireForce om van te smullen. De gitaarsolo’s op Annihilate The Evil zijn mooi gestructureerd en uitgewerkt en het tempo wordt strak gehouden door drummer Jonas Sanders. Die kan je kennen van Pro-Pain. Hij drumt hier strak en heel gevarieerd, maar in een aantal nummers zijn de drums iets te nadrukkelijk aanwezig in de mix.
 
Tot het beste op dit album behoren o.m. het magistrale Revenge in Flames en Destroyer Of Nations. Ook heel goede punten gaan naar Fake Hero en White Lily  . Opener en single The Boys From Down Under en Dog Soldiers sluiten nog het meest aan op het geluid van Deathbringer, het vorige album van FireForce.
 
Wie de fysieke CD koopt, krijgt er een cover met een knipoog bij: Gimme Shelter, de song waarmee de Rolling Stones protesteerden tegen de Vietnam-oorlog. Ook over oorlog dus, maar dan voor één keer vanuit het standpunt van de slachtoffers. Mooie zet van FireForce.
 
 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00