Home » Fleddy Melculy heeft Geen Tijd Voor Spijt

Fleddy Melculy heeft Geen Tijd Voor Spijt

door Filip van der Linden
369 views 2 minuten leestijd

Na twee coronajaren waarin shows en tournees keer op keer werden uitgesteld of geannuleerd, staat de Belgische metalcoreband Fleddy Melculy nog steeds fier overeind. Nu het Rijk der Vrijheid aangebroken is, vervolgt de band zijn Sabbath Fleddy Sabbath/And Just Niks For All-tournee 2022 in tien Nederlandse steden en België. In de tussentijd heeft de band een nieuw studio-album klaar dat in het voorjaar van 2023 via Sony Music zal verschijnen. Tevens brengt het vijftal de nieuwe single Geen Tijd Voor Spijt uit, die uitstekend verwoordt hoe de band terugblikt op zijn muzikale carrière die zes jaar geleden startte met T-Shirt Van Metallica.
Frontman Fleddy: “Eind november 2021 smeet de overheid de hele cultuursector opnieuw dicht door de stijgende besmettingscijfers. Wij zaten op dat moment middenin onze tournee en waren in één klap terug bij af. We wilden ons echter niet weer laten deprimeren en hebben onmiddellijk het plan gemaakt om nieuwe songs te gaan schrijven. Geen Tijd Voor Spijt is een anthem waarin we terugblikken naar de afgelopen jaren. We hebben veel meegemaakt en zijn de ellendige coronaperiode uiteindelijk goed doorgekomen.”
“We willen niet achterom kijken, maar vóóruit. We moeten dóór. We hebben geen tijd voor spijt! De nieuwe track is tevens de voorbode van een nieuw volledig album dat in het voorjaar van 2023 komt, en waarmee we teruggrijpen naar een typische 90’s sound. Iets wat eigenlijk altijd in Fleddy Melculy zat, maar wat we nu nog meer gaan uitvergroten. Geen Tijd Voor Spijt is dus een mooi opwarmertje van wat nog komen gaat.”
Op de Record Store Day van dit jaar zal Fleddy’s tweede album De Kerk van Melculy uit 2018 opnieuw worden uitgebracht als gelimiteerde oplage van 668 individueel genummerde exemplaren op roze en paars vinyl (LP 1); en op groen en geel vinyl (LP 2).
Op zaterdag 16 april vindt voor de derde keer Fleddy Melculy’s eigen festival Fleddypalooza plaats in de AB in Brussel (België), met alweer een straffe line-up: Spoil Engine, Bark, killthelogo, Hippotraktor, Coffin Feeder en natuurlijk Fleddy Melculy zelf. Festivalliefhebbers kunnen de band ook aan het werk zien in België, op Headbanger’s Balls Fest, Graspop of de Waregemse Metal Days.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00