Home » Floor Jansen sluit tour op 24 maart af met grootste soloconcert in AFAS live

Floor Jansen sluit tour op 24 maart af met grootste soloconcert in AFAS live

door Maurice van der Zalm
166 views 4 minuten leestijd


De Nederlandse zangeres Floor Jansen geeft op dinsdag 24 maart een extra soloconcert in AFAS Live. Alle eerder aangekondigde shows verkochten al in een razend tempo uit. Als afsluiter van haar tour geeft ze daarom haar grootste soloconcert tot nu toe in AFAS Live – dit is voor fans de laatste kans om haar solo te zien in 2020. Special guest tijdens deze avond is Henk Poort. De kaartverkoop voor het concert is gestart via Ticketmaster.
Het was even schrikken voor de conservatieve metalfan toen Floor aankondigde mee te doen aan De Beste Zangers. Maar ze liet in het TV-programma haar veelzijdigheid nog maar eens zien. Van popballads tot opera en van Nederlandstalig tot Latin: Floor kan het allemaal. En eindelijk krijgt ze ook in Nederland de erkenning die ze verdient.De metalfans wisten al langer: Floor Jansen is één van de allerbeste zangeressen van Nederland. Sinds kort kunnen ook de niet-metalfans zeggen dat dat absoluut het geval is. Ze heeft een imposant oeuvre opgebouwd: van haar eerdere bands ReVamp en After Forever tot haar huidige band Nightwish, waarmee ze over de hele wereld stadions uitverkoopt. Met Nightwish is ze op 23 en 24 november 2020 te zien in Ziggo Dome Amsterdam. Het concert op 24 november is al uitverkocht en ook voor 23 november zijn bijna alle tickets al weg. Floor is de meest succesvolle Nederlandse zangeres in het buitenland en werkte met talloze grote namen in het metalgenre, waaronder Sabaton en Ayreon.
Floor kijkt zeer uit naar het concert:
“Wat een klapper op de vuurpijl is het om de laatste show van mijn eerste solo tour ooit te houden in AFAS Live! De tiende show, wat ben ik trots dat ik dit kan aankondigen!
Ik heb een persoonlijk verleden met deze plek. Hier had ik mijn allereerste Nederlandse show met Nightwish. Het was toen lang wachten voordat ik met hen in Nederland kon spelen, en we speelden niet 1 avond maar gewoon 2 avonden achter elkaar de hele tent vol! Ik zal dit nooit vergeten en zal die prachtige herinneringen meenemen als ik mijn eigen show voor jullie kom brengen.
Na deze bijzondere avond begint mijn avontuur met Nightwish, want in april komt ons nieuwe album en we gaan op wereldtour. Deze show in AFAS Live wordt de laatste, tot een volgende mogelijkheid om solo terug te komen zich aandient. Maar daar zal wat tijd over heen gaan. Ik hoop je daarom te zien in Amsterdam, op 24 maart 2020!”
Special guest tijdens deze tour is Henk Poort. Ook hij nam dit jaar deel aan De Beste Zangers. Zo zong hij voor Floor Jansen het nummer The Sound of Silence van Disturbed, maar nam hij met net zoveel gemak Despacito (Luis Fonsi) en Your Man (Josh Turner) voor zijn rekening. Samen met Floor zong hij een indrukwekkende versie van Phantom of the Opera. Henk bewees hiermee een ontzettend veelzijdige zanger te zijn die, net als Floor, grote indruk maakte op de kijkers.
FLOOR JANSEN TOUR 2020 + very special guest Henk Poort

23-1-2020 Doornroosje Nijmegen Uitverkocht
24-1-2020 Oosterpoort Groningen Uitverkocht
26-1-2020 (middag) Parkstad Theaters Heerlen Uitverkocht
26-1-2020 Parkstad Theaters Heerlen Uitverkocht
28-1-2020 Melkweg Amsterdam Uitverkocht
29-1-2020 TivoliVredenburg Utrecht Uitverkocht
30-1-2020 013 Tilburg Uitverkocht
31-1-2020 013 Tilburg Uitverkocht
1-2-2020 Paard Den Haag Uitverkocht
24-3-2020 AFAS Live Amsterdam Extra show

Floor Jansen | AFAS Live
Dinsdag 24 maart 2020
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €38,08 (incl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/floorjansen
De kaartverkoop voor het concert is gestart via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Op 23 en 24 november 2020 staat Floor Jansen met Nightwish in Ziggo Dome Amsterdam. Meer info over deze concerten is te vinden op mojo.nl/nightwish.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00