Home » Fortress Under Siege – Atlantis

Fortress Under Siege – Atlantis

door Edwin Knip
173 views 2 minuten leestijd

Griekse progressieve metal met mythische onderwerpen.
Het derde album van Fortress Under Siege komt bijna zes jaar na het vorige album. De oorzaak is dat er flink geschoven is in de personele bezetting. Er werd zelfs van zanger gewisseld nadat een groot deel van het album al was ingezongen, dus dat moest weer opnieuw. De band bestaat nu uit zanger Tasos Lazaris, gitaristen Fotis Sotiropoulos en Themis Gourlis (ex-Celestial Ode), toetsenist George Georgiou, bassist Alex Starvrakes (ex-Guardian Angel) en drummer Dimitris Kapoukakis (ex-Floating Worlds).
Van de twaalf nummers op het nieuwe album zijn er twee instrumentaal en korter dan twee minuten. In de andere nummers varieert het thema van oude Griekse mythes zoals koning Theseus in het nummer Seventh Son of het gevecht tussen Hector en Achilles in het nummer Hector’s Last Fight. Lords Of Death gaat over Viking strijders en Love Enforcer gaat over over moeders die hun kroost te krampachtig beschermen. In het nummer Time To Rage wordt het onderwerp pesten op school benoemd en de problematiek rond de menselijke communicatie komt aan bod in Silence Of Our Words. Het is duidelijk dat de band niet eentonig te werk gaat bij het schrijven van teksten.
De nummers zijn stevig en schuren een beetje tegen NWOBHM aan. De nummers zijn snel, staan vol met stevige riffs en dito drumwerk. De zang is krachtig en doorregen met hoge uithalen. Een uitzondering is het afsluitende nummer The Road Unknown dat meer een ballad is, het tempo is terug geschroefd en met minder vaart en geweld sluit het album af.
Het heeft zes jaar geduurd, maar het resultaat is een ruime voldoende, op een album als dit wil je wel wat langer wachten. De band speelt gedreven en gevarieerd, de zang is aangenaam om naar te luisteren en de onderwerpen van de nummers zijn goed uitgedacht. Een uitstekend album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00