Home » Fun Lovin Criminals – Another Mimosa

Fun Lovin Criminals – Another Mimosa

door Filip van der Linden
237 views 2 minuten leestijd

Het New Yorkse trio Fun Lovin’ Criminals brengt met Another Mimosa hun eerste nieuwe studiomateriaal uit sinds 2010. Het album verschijnt 20 jaar na het ‘eerste’ Mimosa en is net als dat album een bonte verzameling covers en curiosa.
 
Op de eerste Mimosa deden de Fun Lovin Criminals mooie dingen met songs van Ozzy Osbourne (Crazy Train), Lynyrd Skynrd, 10CC, Louis Armstrong en Billie Holiday. Op Another Mimosa komen ze met dezelfde ingrediënten een stuk bleker voor de dag. Dat ligt niet meteen aan de keuze van de covers. Er valt weinig af te dingen aan Tom Petty’s Mary Janes Last Dance (hier in een heel herkenbare versie), Hello Again van Neil Diamond, Freddie King’s Going Down en de Ice Cube-classic You Know How We Do It. Degelijk material waar je nauwelijks iets verkeerds mee kan. Dat ‘verkeerd doen’ lukt de Criminals alsnog met A Whiter Shade Of Pale van Procul Harum, die ze hier in een tenenkrullende versie met onnodig veel trompet neerzetten. Deze klassieker lag dan toch net iets te ver buiten de comfortzone van de Criminals. Ook kan de vocale steun van  Rowetta van The Happy Mondays de Bobby Womack/Georgie Fame-klassieker Daylight niet redden.
 
Warning van de Notorious BIG wordt hier opgediend als een Scooby Snacks-lookalike en krijgt dankzij die leuke herinnering nog net een voldoende. Voorts hernemen de Criminals twee van hun eigen tracks, Love Unlimited en Southside, zonder dat dat vuurwerk oplevert. Another Mimosa telt één nieuwe track: Sunset. Die is vintage Fun Lovin Criminals, met een coole, loungy, jazzy soulvibe. Maar als er een nieuw album in de maak is, hopen wij toch dat niet alle scherpe kantjes er afgevijld zijn zoals op Sunset. Dan hebben we liever dat de weg wordt gevolgd die het trio insloeg met Rumble van Link Wray: de weg van de potige, coole en gemene rock.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00