Home » Gallows – Desolation Sounds

Gallows – Desolation Sounds

door jelle@rockportaal.nl
124 views 2 minuten leestijd

Dit album is alweer het tweede met ‘nieuwe’ zanger Wade MacNeil van Alexisonfire. MacNeil leidt KeYskcgFnEyekqSvDTQWevWBpIlxAiZk1421077034Gallows sinds 2011 en voor vele fans zal dit ondertussen geen verrassing meer zijn. Zijn ruige stembanden passen perfect bij deze band en terwijl ze op vorig album Gallows weinig experimenteerden met hun geluid, hebben ze op dit album hun broek wat losser gedaan en zijn ze enigszins rustiger geworden.

De knallende agressie heerst nog steeds, zoals op opener Mystic Death en op Leviathan Rot, maar na herhaalde luistersessies wordt het steeds meer duidelijk dat de band MacNeil’s Alexisonfire-invloeden hebben geïntegreerd. Dit klinkt misschien niet als een goede combinatie, maar op nummers als Desolations Sounds, Cease To Exist en Chains voegen de twee stijlen zich perfect samen tot één geheel en de band is er beter door geworden. Het laatste album voelde alsof de band nog een beetje onzeker was; op dit album zijn alle twijfels weggeschuurd en is hun geluid er alleen maar ruiger door geworden, terwijl ze tegelijkertijd meer melodieën toepassen en refreinen schrijven die je in je dromen nog hoort. De band klinkt soms iets teveel als Alexisonfire, maar dit is geen slecht iets. Interessant is ook om te zien dat de album hoes hetzelfde ontwerp heeft als het vorige album, maar dan met andere, obscure kunst. Het zal interessant zijn om te zien of de band dit thema door zal zetten naar volgende albums.
Vooral single Bonfire Season is het bewijs van een meer ‘atmosferische’ Gallows in 2015. De band had een album als dit eerlijk gezegd hard nodig; vorige albums waren allemaal een beetje hetzelfde. Ze hebben een album gemaakt die hun eigen geluid goed tentoon stelt, maar er zit ook nog iets ‘anders’ bij, waardoor het als een nieuwe band voelt. De vraag is of de oude getrouwe fans de band nu zullen opgeven omdat het ‘hun’ Gallows niet meer is, maar als ze dat doen, missen ze alvast een van de beste albums van het jaar.
Tracklist:
1. Mystic Death
2. Desolation Sounds
3. Leviathan Rot
4. Chains
5. Bonfire Season
6. Leather Crown
7. 93/93
8. Death Valley Blue
9. Cease To Exist
10. Swan Song

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00