Home » Gemeen neemt drumkit over bij Saille

Gemeen neemt drumkit over bij Saille

door Filip van der Linden
131 views 1 minuten leestijd

De Belgische blackmetalband Saille heeft een nieuwe drummer. Kevin De Leener verlaat de band. Hij speelde sinds 2013 bij Saille, deed 70 shows in binnen- en buitenland en drumde op twee albums. Hij neemt de wijk naar het zuiden van Frankrijk, wat nog moeilijk te combineren is met Saille. Maar hij blijft wel actief in de muziek, o.m. met een eigen studio. Deze zomer stapte ook al zanger Dennie Grondelaers reeds uit Saille. Hij werd inmiddels vervangen door Xavier De Schuyter. Van de originele line-up blijft nog Reinier Schenk over.
 
De nieuwe drummer van Saille is Yoeri Gemeen (foto). Die kan je nog kennen van deathmetalband Chalice. Hij is ook pas gestart bij Brutal Sphincter (opnames in januari). In november en december van vorig jaar mocht hij nog invallen bij Atroxentis voor een tiendaagse tour met Hate en Noctem. Yoeri Gemeen speelt voor het eerst met Saille op 19 oktober in Boekarest. Een maand later is het de beurt aan Sofia en in december kan je Saille aan het werk zien in Kortrijk (met Thurisaz) en in Londen.
 
Saille heeft net een Europese tournee met The Vision Bleak achter de rug. In Nederland speelden ze reeds op Solarfall en Stonehenge Indoor.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00