Home » Generation Next, het nieuwe muziekplatform voor de alternatieve muziek

Generation Next, het nieuwe muziekplatform voor de alternatieve muziek

door Maurice van der Zalm
427 views 3 minuten leestijd

Wat is Generation Next?

Generation Next is een old-school MTV-inspired muziek platform dat zich focused op lokaal talent van over de hele wereld. Bedenk een platform met 24/7 muziek videos in de stijl van MTV en TMF maar dan in een modern jasje en zonder allemaal onzin programmas of reclame. Gewoon continu de beste alternative pop, rock, metal, punk en alle subgenres die daar bij horen.
De basis van Generation Next ligt in de YouTube en Twitch live streams maar de organisatie is continu bezig met het uitbreiden naar andere kanalen. Het begon allemaal in september met alleen een Twitch stream en een handje vol bands, waaronder Frontstreet, Two And A Half Girl, START/OVER en Mountain Eye, maar inmiddels is het platform  uitgegroeid tot 400+ bands van over de hele wereld, een tweede stream op YouTube, meerdere Spotify playlists en social media accounts. Ook beginnen steeds meer muziek liefhebbers het platform te ontdekken en dat is alleen maar goed nieuws voor de bands natuurlijk want Generation Next draait om de muziek. En dan met name het onderbelichte talent in de alternatieve muziek genres.
Wat is het doel?
Generation Next is niet zomaar een muziek platform maar ook een “F* you” naar de grote labels, radiozenders, tv en ieder ander platform dat niet omkijkt naar de kleine artiesten in de alternatieve scene. Generation X wil een platform zijn dat opkan tegen de mainstream en toch exclusief acts promoot die elders geen kansen krijgen.
Uiteraard is het platform nu nog relatief klein maar de artiesten zijn enthousiast en feedback vanuit bezoekers is enorm positief. Met de juiste push en wat extra hulp vanuit andere platformen in de alternatieve scene zou Generation dé middelvinger kunnen zijn naar de mainstream. Het platform is onafhankelijk van investeerders of andere belanghebbenden, maar gewoon een DIY platform van Manuel Housen. Generation Next draait puur om de liefde voor muziek.
Alle streams, playlists, social media en meer zijn beschikbaar via de link hieronder dus neem gerust even een kijken om het platform te ontdekken. Ook kunnen artiesten via deze link gratis hun muziek insturen.
https://linktr.ee/generationnext
Wat de toekomst betreft, the sky is the limit. Op de planning staan o.a. het streamen van exclusieve live optredens en een dedicated website met o.a. nog meer streams gefocused op specifieke genres. Maar ook het opzetten van live optredens en tours behoren tot de planning zodra de wereld het weer toe laat. En wanneer het echt goed gaat, dan is het toevoegen van een eigen platenlabel dat weer investeert in artiesten ook zeker een optie waar naar gekeken word. Aan ambitie en plannen geen gebrek maar Rome was natuurlijk ook niet gebouwd in een dag. Eén ding is zeker, de muziek heeft altijd de top prioriteit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00