Home » Glorious Wolf – Mysterious Traveller

Glorious Wolf – Mysterious Traveller

door Edwin Knip
372 views 1 minuten leestijd

Het derde album van Glorious Wolf brengt de luisteraar zeven uitgebalanceerde progrocknummers.

De grote man achter Glorious Wolf is Ruud Dielen. Hij bespeelt vrijwel alle instrumenten, hij produceerde het album zelf en het werd in zijn eigen Lone Wolf Studio opgenomen. In tegenstelling tot zijn eerdere twee albums doet er op dit album wel een fysieke drummer mee, Kike Paglia.

Er staan vier instrumentale nummers op het album, en drie nummers met vocalen. Dielen weet zangeres Celia van Onna en zanger Frank van den Berg te strikken voor deze nummers. De muziek is volledig gecomponeerd door Dielen, de teksten van The True Story en Beautifully Broken zijn van de hand van Van Onna. Van der Borg schreef de tekst voor Repentance.

De instrumentale nummers liggen goed in het gehoor en roepen associaties op met onder ander Pink Floyd. Luister maar eens naar Slow Down. Ook Beautifully Broken doet denken aan Pink Floyd. Dielen weet subtiel Mellotron en Hammondgeluiden toe te voegen aan Howling At The Moon waardoor het een soort jaren zeventig nummer wordt.

De vocalen van Van Onna zorgen voor de nodige afwisseling in de nummers, ik weet niet of ik het album zo geweldig had gevonden als het een volledig instrumentaal album was geworden. Maar met de gelaagdheid en de variatie die nu in de zeven nummers zit, is het wat mij betreft wel een aanrader voor progrock liefhebbers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00