Home » Gojira, Behemoth en meer naar Into The Grave 2018

Gojira, Behemoth en meer naar Into The Grave 2018

door Maurice van der Zalm
165 views 2 minuten leestijd

Het metalfestival Into The Grave brengt nieuwe namen naar buiten, waaronder de twee headliners: de progressieve metalband Gojira en de blackened deathmetalband Behemoth. Ook Delain, Suicidal Tendencies, Metal Allegiance, Orden Ogan en Gloryhammer zijn bevestigd. In totaal worden er nog 4 bands toegevoegd aan de line-up. Into the Grave 2018 vindt plaats op 10 en 11 augustus 2018 in Leeuwarden en tickets zijn nu in de verkoop.
De Franse progressieve metalband Gojira zal de vrijdag van Into the Grave 2018 afsluiten. De band ontstaat in 1996 onder de naam Godzilla. Met het album Magma (2016) weet de groep wereldwijd door te breken. Voor deze plaat ontving het viertal een felbegeerde Grammy voor ‘Best Rock Album’ en voor de single Silvera de award voor  ‘Best Metal Performance’. Afgelopen jaar tourde Gojira over de hele wereld en stond overal voor uitverkochte zalen, in Nederland voor een uitverkocht Dynamo Metal Fest en een uitverkochte zaal in Utrecht. In 2018 is Into The Grave aan de beurt.
Uit een hele andere hoek, maar van een even hoog niveau komen de duistere klanken van de tweede headliner, de Poolse blackened deathmetalband Behemoth. De groep, onder aanvoering van frontman Nergal, bestaat al ruim 25 jaar maar wist vooral met de platen Evangelion (2009) en met de opvolger The Satanist (2014) veel fans voor te winnen. De blasfemische metal van Behemoth doet het ook live zeer goed, tijdens de laatste tours stond de band meermaals voor een uitverkochte zaal. Op Into the Grave verwachten we dan ook niks minder dan een knallende show op de zaterdag.
Ook de symfonische metalband Delain, de crossover/punkband Suicidal Tendencies, de metalband Metal Allegiance en de powermetalbands Orden Ogan en Gloryhammer zijn bevestigd voor het festival. Er worden nog vier namen aan de line-up toegevoegd, waaronder een vervanger voor de band Nails, die zijn optreden op het festival heeft afgezegd.
De weekendtickets voor Into the Grave zijn nu in de verkoop via Ticketmaster. Een passe-partout kost 55 euro, exclusief 3,50 aan servicekosten. De dagtickets zullen op een later moment in de verkoop gaan. Tickets koop je hier.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00