Home » Gutter Smell – One Prison Many Doors

Gutter Smell – One Prison Many Doors

door Filip van der Linden
120 views 2 minuten leestijd

Rudy Berges is de zanger van de herrezen Belgische postpunklegende Sovjet War. We leerden hem recent ook kennen als Possibly Identified, een synthwave-zijprojectje met de catchy single Love Bizarre. Een andere muzikale zijsprong van dezelfde man is Gutter Smell. Op het album One Prison Many Doors recycleert en verzamelt hij nummers die mogelijk hadden kunnen gebruikt worden voor Sovjet War en nog wat andere ideeën.

Het is niet meteen duidelijk of we Gutter Smell nu echt als een soort van langlopend soloproject moeten beschouwen, omdat Rudy alles zelf heeft ingespeeld en geprogrammeerd, of dat we dit moeten beschouwen als een opwelling, vooral dan om de songs en ideeën niet verloren te laten gaan.

Hoe het ook zij, hier staan een paar knappe nummers op. Goeie refreinen, leuke melodielijnen, catchy fragmenten, donker, duister, dansbaar, … Het doet me wat denken aan andere Belgische bands in dezelfde sfeer: Star Industry, Sygo Cries (in de opgedoekte full bandbezetting), Red Zebra, Der Klinke, … De uitwerking is wel soms wat basic. Met er een paar extra mensen bij te halen, met een paar avonden extra in de homestudio, … zat hier nog veel meer in. Dit zou daarnaast een leuk vertrekpunt kunnen zijn voor een reeks remixes.

De leukste nummers zijn voor mij Darkness Before Dawn, Sometimes en Lost In A Wave Of Secrecy (een nummer dat van de Sisters of Mercy had kunnen zijn).

https://guttersmell.bandcamp.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00