Home » Gypsy Pistoleros – Duende A Go Go Loco!

Gypsy Pistoleros – Duende A Go Go Loco!

door Cor Schilstra
438 views 2 minuten leestijd

Ze noemen zichzelf “The World’s Greatest Flamenco Punk Glam Rock band Ever!”, en ik heb er nog nooit van gehoord. Een beetje overdrijven is in promotioneel opzicht natuurlijk nooit verkeerd, maar eerlijk gezegd, een mix als deze had ik nog niet eerder gehoord. Dus in dit voor mij nieuwe genre, zijn ze weliswaar de eerste, maar ook de beste. Nadere beluistering heeft trouwens ook uitgewezen dat deze band donders goed de instrumenten hanteert en hier erg fijne en hoog kwalitatieve muziekjes mee kan maken.

De muziek is een mix van rockabilly, vroeg zeventigerjaren teenybobber-glamrock, en latin invloeden met een punky inslag. Het geheel is in ieder geval verschrikkelijk aanstekelijk en ik kan me zo voorstellen dat het een feestje is als deze luitjes ergens live spelen. De kermisartiesten entourage krijg je er als publiek als bonus bij (in de geweldige clips krijg je een behoorlijk indruk). De band heeft reeds menigmaal op Rocklahoma gestaan en ik kan me zo voorstellen dat een festival als Scumbash of Helldorado in ons landje een heel mooi podium voor deze gasten zou zijn. In het verleden hebben ze trouwens ook al podiums gedeeld met stevigere bands uiteenlopend van LA Guns en Twisted Sister tot Motörhead.

Duende A Go Go Loco! gaat vliegend van start met het titelnummer; opzwepend a la “Rawhide”, zit je direct in een spaghettiwestern-achtbaan. Meer in het ruigere, uptempo punk segment zitten Like Tears In The Rain en Thrill Killer Club, waarbij vooral de eerste opvalt door de zeer kundig uitgevoerde overgangen en tempowisselingen. What’s It Like To Be A Girl, Maybe Tomorrow (lekker basje!) en Come On Eileen (ja, een cover) lijken wel de meeste “hitpotentie” te hebben en in de powerballade I’ll Remeber You en de fifties do-wop The Ballad Of Tommy Shelby kunnen mooie rustpuntjes gevonden worden (al swingt het refrein op bescheiden manier natuurlijk wel als een malle). Een plaat die ik zeker nog vaak ga draaien, mede door bijdragen aan een goed humeur, maar het zou helemaal fijn zijn om dit orkestje eens live te mogen aanschouwen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00