Home » Habitants maakt Nederlandse tourdata bekend

Habitants maakt Nederlandse tourdata bekend

door Patrick Spruytenburg
119 views 1 minuten leestijd

De Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, doet in de eerste maanden van 2019 een Nederlandse clubtour. De band bracht in oktober 2018 het zeer goed ontvangen debuutalbum One Self uit.
De internationale release van het eerste nummer Meraki was begin 2016 het startschot van een crowdfunding voor de financiering van het debuutalbum. Fans uit meer dan 40 landen brachten vervolgens binnen enkele dagen het bedrag bij elkaar. Het publiek was er, het album moest er komen en kwam er. Na alle lovende recensies heeft de band besloten het album ook live te gaan spelen.
Habitants laat een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en dark wave horen. Gekenmerkt door een donkere, dromerig speelse 80’s sound, vergelijkbaar met de bands uit de 4AD-stal in die tijd zoals Cocteau Twins en Slowdive. Zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) werkte eenmaal eerder samen met The Gathering en laat bij Habitants horen dat haar dromerige, heldere vocalen verrassend goed passen bij de donkere en melancholische sfeer van de band. Met gitaargedreven soundscapes laat Habitants je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme.
Habitants bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).
01/02 Groningen – Vera
15/02 Hengelo – Metropool
07/04 Eindhoven – Effenaar
19/04 Dordrecht – Bibelot
26/04 De Piek – Vlissingen
02/05 Heerlen – De Nieuwe Nor
17/05 Zwolle – Hedon
30/05 Amsterdam – Paradiso
07/06 Corneel – Lelystad

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00