Home » Harakiri For The Sky – Mӕre

Harakiri For The Sky – Mӕre

door Jochem van der Steen
114 views 1 minuten leestijd

Ga er maar even voor zitten, want dit album duurt meer dan 80 minuten. Het duo J.J. en M.S. is terug met een nieuw album waar fans van atmosferische black metal reikhalzend naar hebben uitgekeken.
Op dit album wordt voortgeborduurd op de koers die op de eerdere albums is ingezet. Duizelingwekkende riffs, blastbeats, tempo wisselingen en een schreeuwzang met nogal wat echo. Dit alles doordrenkt met melancholie en een gevoel van uitzichtloosheid. Dat klinkt bijna als  traditionele black metal. Echter, door de mix en het tempo is het resultaat veel beter te behappen voor de gemiddelde luisteraar van gitaarmuziek. Meer meeslepend en bijna romantisch mist dit de agressie die we eerder associëren met standaard black metal.
Dat past ook prima in het straatje van Alcest frontman Neige, die hier dan ook zijn vocalen laat horen op Sing For The Damage We’ve Done. Een andere gastbijdrage komt van een anoniem bandlid van Gaerea, op Silver Needle // Golden Dawn. De blastbeats komen overigens niet uit de computer. Als sessiedrummer wist het duo Kerim “Krimh“ Lechner (Septicflesh, live-Behemoth) te strikken.
Verrassing op het album is de Placebo cover Song To Say Goodbye.  Ik herkende het introotje wel, maar gezegd moet worden dat er zeker een eigen draai aan is gegeven. Persoonlijk had het wat mij betreft niet gehoeven en voegt het niets toe. Niet aan het album en niet aan het origineel.
Een prima album weer voor de fans van deze band. Voor de gemiddelde luisteraar zal de lange speelduur van de songs toch wat gaan vervelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00