Home » Headless Hunter – The Undertaker

Headless Hunter – The Undertaker

door Jochem van der Steen
1,7K views 2 minuten leestijd

Brabantse thrash metal band Headless Hunter maakte het afgelopen jaar al flink wat indruk bij diverse band battles. Hardwerkend, compromisloos en energiek stonden ze daar altijd garant voor een wilde moshpit en een fijn feestje. Nu is daar dan hun eerste volledige album.

Na het nog wat rustigere introotje The Hunt barst het geweld los! Headless Hunter is geen band die op halve kracht speelt. Hunt ‘Em Down en  Hostile Takeover zijn duizelingwekkend snelle nummers met supersnelle gitaarsolo’s in de stijl van grootheden als Kreator en Exodus. Liberate Your Will speelt een beetje meer met het tempo. Death’s Defiance heeft wat interessante growls die de schreeuwzang van vocalist Lucas mooi complementeren en een lekker dreigende riff halverwege die een gitaarsolo introduceert die een enorme virtuositeit tentoonstelt. Het Nederlandalige Kiko Is Stoned, nu al een publieksfavoriet,  voegt wat Municpal Waste / Insanity Alert humor toe aan het album en bezingt het pretsigarettengebruik van de bassist. Titelnummer The Undertaker is gemaakt voor de moshpit en je beste two step moves, hardcore style.  Ill Fated Waters, een horror verhaal over enge zeemeerminnen vond ik tekstueel ook heel tof.  Op Sentenced To Live en afsluiter The 10th Reason wordt weer mooi gespeeld met de nu al typerende overgangen van mosh stukjes naar shreds.

De bijna niet aflatende agressie en snelheid van het album voelt als een achtbaan. Als de rit ten einde komt haal je even bijna opgelucht adem om tot rust te komen. En dan wil je toch weer meteen in de rij gaan staan voor de volgende wilde rit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00