Home » Heart – Live In Atlantic City

Heart – Live In Atlantic City

door Edwin Knip
157 views 2 minuten leestijd

Een memorabele avond in 2006 met Heart en gasten voor het programma Decades Rock Live voor VH1.
Heart behoeft geen introductie meer, de zussen Nancy en Ann Wilson zijn bekend. De show uit 2006 die nu uitgebracht wordt, is een uniek stukje muziekhistorie. Naast de band Heart zijn er diverse gastoptredens van grote namen uit de muziekwereld. De band begon haar muzikale carriere in 1975 met het album Dreamboat Annie, en de vinyl single Magic Man, gevolgd door de hit Crazy On You. In 2016 komt er nog een studio album Beautiful Broken uit, en een live registratie met het Royal Philharmonic Orchestra.
Het album opent met Bébé Le Strange met Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers) als extra gitarist. Hij speelt ook mee op Straight On en Crazy On You. De selectie nummers op het album is een mengeling van oud en nieuw materiaal, en ook nummers van de gasten zelf. Zo horen we Alice In Chains in combinatie met Heart de nummers Would? en Rooster ten gehore brengen. Bij Alice In Chains speelt Guns n’Roses bassist Duff McKagan mee.
Country zangeres Gretchen Wilson is onder andere te horen op een geweldige versie van Led Zeppelin’s Rock’n Roll, een lekkere rauwe versie en fantastisch gezongen. Rufus Wainwright is te horen in Dog And Butterfly. Een andere country zangeres, Carrie Underwood, horen we op Alone. Er staan ook nummers van Heart zonder gasten op, de nummers Lost Angel en Magic Man doen de zusjes zelf, zonder extra hulp van buiten de band.
De show wordt afgesloten met Dreamboat Annie en ten slotte Barracuda. Deze laatste wordt met alle gasten samen op het podium ten gehore gebracht. Het is een fantastische registratie waarin het vooral opvalt hoe goed de zusjes Wilson nog bij stem zijn. Eigenlijk klinken ze nog net zo goed als twintig jaar geleden. Dit album laat de grote hits horen, en wat onbekender werk en is absoluut een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00