Home » Heavenqueen – Heavenqueen

Heavenqueen – Heavenqueen

door Jochem van der Steen
1,2K views 2 minuten leestijd

Dit album heeft een lange historie dat de oorsprong kent in een tragische gebeurtenis in het leven van oprichter en zangeres LaVero. Na vele jaren gepassioneerd werken is het haar gelukt de juiste mensen om haar heen te verzamelen om haar droom, dit album realiteit te maken. Naast deze band wist ze ook een rits aan gastartiesten te strikken om haar te helpen. Zo horen we vocalisten als Laura Guldemond (Burning Witches), Anna Moiseeva (Imperial Age), Emma Elvaston (Attractive Chaos) en jawel, Manowars Ross The Boss op gitaar.

Dat dit album een verhaal verteld, wordt duidelijk gemaakt in de intro Dust Arrival waarin we een gepanikeerde Vero horen,  duidelijk overleden, naast de tekst te horen door de kerkklokken. Het vuistpompende Phoenix zet het verhaal voort. De heldere vocalen van LaVero krijgen halverwege een gruntende ondersteuning en wanneer LaVero’s stem echt de hoogte in gaat, gevolgd door een knappe gitaarsolo krijgt het nummer meer kleur. Bring Back The Light klinkt lekker groovy. Fires Of Beltagne benadrukt het gevoel dat je naar een verhaal zit te luisteren door de walsende orkestratie. Eager is een lekker hardrockend nummer dat het als losstaande single prima zou kunnen doen. Killing The Night is dan weer een stuk symfonischer inclusief pianostuk en sterk duet. Ongetwijfeld het knapst gecomponeerde nummer van het album. Highway Of Life is een opgewekt klinkend feelgood nummer. Starchild is een gevoelige ballad. Losstaand heeft Wasting Time niet veel om het lijf, maar het is als hoofdstuk in het verhaal cruciaal. Heavenqueen klinkt ontzettend bombastisch, niet gek natuurlijk gezien het de naam van de band draagt. The Light In Your Eyes Goes Out klinkt wat Keltisch en zal fans van Blackbriar aanspreken. A Kiss To Take Your Breath Away heeft aangename staccato riffs. All Woman In Me heeft een heupwiegend ritme wat er om vraagt live meegezongen te worden. Killing The Night staat met name in het teken van LaVero’s stem.

De kracht van het dit album is ongetwijfeld het hele concept dat er achter schuilt. Door middel van mythologische invloeden wordt een verhaal  van trauma, dood en wedergeboorte verteld. De orkestraties zijn niet onverdienstelijk. LaVero’s vocalen zijn niet altijd even sterk en liggen soms wellicht wat te vet in de mix, maar over het algemeen maakt ze indruk met een helder geluid. Het meest waardevolle is echter dat je aan alle kanten kunt merken dat dit een album is dat met passie is gemaakt. Leuk album voor fans van bands als Nightwish, Delain en vroege Within Temptation.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00