Home » Hekz presenteert nieuw album TERRA NOVA en een nieuwe samenstelling.

Hekz presenteert nieuw album TERRA NOVA en een nieuwe samenstelling.

door Wouter van Hal
290 views 3 minuten leestijd

De Britse Heavy progband Hekz gaat vanaf heden, in aanloop naar een nieuw album, verder in een bijna compleet nieuwe internationale samenstelling. 
Matt Young, één van de oprichters, bassist en frontman van Hekz, heeft vandaag aangekondigd niet meer verder te gaan met zijn oude bandleden. Het nieuw aangekondigde album TERRA NOVA is het vierde album en zal een conceptalbum worden verdeeld over twee schijfjes.
“Hekz is altijd al een muzikaal avontuur geweest waarbij elementen van heavy metal, hard rock en progressief samenwerkten. Deze nieuwe line-up reflecteert dit perfect. We hebben een progger, een metalhead en een rocker. Op papier is dat een vreemde mix maar de chemie is magisch. Dit nieuwe album is een logische stap in de evolutie van de band”, aldus Matt. Mark Bogert (oa Knight Area en Magoria) zal de gitaarpartijen op zich nemen. Hij zal echter geen deel uitmaken van de vaste band. Verder zullen wij voortaan Pieter Beemsterboer (ex- Black Rabbit) op keyboard en drummer Moyano el Buffalo (5th Avenue Hamburg) achter hem op de bühne aanwezig zien. “Het werken met deze nieuwe line-up is tot nu toe al heel erg lonend. Deze mannen zijn zo getalenteerd en weten alles perfect te doseren als het nodig is. Iedereen speelt in dienst van de track maar als ze hun eigen moment krijgen is het weergaloos”.
Het concept album is door Matt Young geschreven in een tijdsbestek van twee jaar. Een bekend verhaal met een unieke insteek. “Het album weeft een verhaal van ambitie, dualiteit en de wanhopige strijd om de donkerste delen van je persoonlijkheid te overwinnen om de persoon te worden waarvoor je geboren bent. Wij hebben een dubbel conceptalbum gemaakt vanuit vier verschillende landen, werkend op grote afstand en gedurende de pandemie. Het is volslagen gestoord maar ook geweldig opwindend. Wij zijn erg trots om een eerste teaser te onthullen van onze nieuwe muziek en kunnen niet wachten om iedereen mee te nemen in dit nieuwe avontuur”.
Een hele speciale gast op het album is niemand minder dan Adam Holzman (Steven Wilson/Miles Davis e.a.) Een gezamenlijk vriend heeft Adam een exemplaar van het vorige album Invicta gegeven en Adam liet weten dit album erg te waarderen. Vervolgens heeft Young hem gevraagd op een aantal van de nieuwe songs te spelen. De band was blij verast dat Holzman dit graag wilde doen!
Het eerste deel van het album zal later dit jaar als een ep uitgebracht worden, waarna wij het complete album kunnen verwachten begin 2022.
De eerste single zal dit voorjaar gepresenteerd worden.

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00