Home » Helldorado nieuw festival in Klokgebouw Eindhoven

Helldorado nieuw festival in Klokgebouw Eindhoven

door Marc Koetse
74 views 6 minuten leestijd

Nederland is een spraakmakend evenement rijker. Op zaterdag 18 november vindt in het monumentale Klokgebouw in Eindhoven op drie podia en in evenzoveel hallen de eerste  editie plaats van HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow. Een gloednieuw heavy rockfestijn met side show, waar gevierde internationale grootheden uit de metal, stoner/psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, heavy trash, hard- en garagerock het Klokgebouw op zijn grondvesten doen trillen. De eerste bevestigde bands zijn Orange Goblin (UK), Birth Of Joy (NL) en Tigre Blanco (NL). Meer namen volgen spoedig.
De voorverkoop van HELLDORADO start a.s. zaterdag 25 maart om 10.00 uur met de voordelige maar gelimiteerde Daredevil Tickets (€29,-). De HELLDORADO trailer staat hier.
HELLDORADO side show
Naast het heavy rockprogramma heeft HELLDORADO ook een spraakmakende side show die een dag lang spektakel en sensatie biedt: wilde stunts, degenslikkers, strippers, waarzeggers en vuurspuwers. De Engelse messenwerpers van Death Do Us Part Danger Show (“daring stunts & sexy ladies”) en The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash (D) zijn de eerste side show acts die bekend zijn gemaakt.
HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow
HELLDORADO is een idee en gezamenlijk initiatief van de Eindhovense kunstenaar-muzikant Peter van Elderen (ex-Peter Pan Speedrock) en van evenementenorganisator The Event Warehouse (o.a. ScumBash, Ace Of Spades, Speedfest, WE ARE ELECTRIC). Van Elderen: “Om de vraag maar alvast voor te zijn: HELLDORADO wordt zeker geen Speedfest 2.0. Op sommige fronten -muzikaal en het feit dat ik mede-organisator ben- zit er wel wat overlap. Maar daarmee houden alle overeenkomsten wel op. Het is een combinatie van een muzikaal evenement en een side show met gave stunts en met maffe dingen. We zoeken de rafelrandjes op qua bezoekers, qua circus acts en qua bands: ruig, wild, theatraal. Juist alles wat haaks staat op doorsnee of voorspelbaar. Het wordt bizar, trashy, curieus en grappig. Bezoekers moeten na afloop het overrompelende gevoel hebben dat ze in een ontspoorde achtbaan zaten. En dat alles voor een sympathieke entreeprijs.”
HELLDORADOThe Incredible Rock & Roll Freakshow is een wild toevluchtsoord voor liefhebbers van het niet-alledaagse die los willen gaan bij machtige bulldozerbands die als pletwals fungeren, en die hun hart op kunnen halen aan bizarre stunts waar nog lang over nagepraat wordt. Op HELLDORADO zijn de side show en de bands die er optreden even belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen een freakshow, circus, Carnivale, kermis, Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, trashy erotiek, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. HELLDORADO oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig.
Korte info over de bands en over de side show acts
HELLDORADO is het domein van magiërs, kluizenaars, heremieten, dwazen, bloedmooie vrouwen, charlatans, stropers, marktkramers, hypnotiseurs, freaks en van oranjekleurige gnomen. Eén van hen, de Engelse bluesy stoner-doom metal tripper Orange Goblin grossiert in loodzware blacksabbathiaanse  acid riffs die toehoorders compleet in trance brengen. Ook ons eigen Birth Of Joy is niet bepaald vies van vuige blues en evenmin van psychedelische sixties-on-steroids en harde rock-‘n ‘-roll: Pink Floyd, The Doors en MC5 in één en on speed. Nee, dan Tigre Blanco. Deze Eindhovenaren maken broeierige rocksongs waarin americana, flamenco, filmmuziek, gypsy en soul een duister verbond aangaan. Voor liefhebbers van Calexico, Johnny Cash, Nick Cave, Leonard Cohen en Tom Waits.
Wie beweert alles al gezien te hebben in het leven: eat dirt. Want Death Do Us Part Danger Show en The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash komen naar Eindhoven. Dat betekent kloppende harten en zwaarden in kelen. Eerstgenoemde fetish/rockabilly/cabaret act (Charlie met zijn vrouw Rachel Atlas plus aanhang) komt uit Engeland, stunt met messen en slikt zwaarden. Ook het Duitse The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash is niet voor tere zieltjes: een heavy rockband, hete stripsters en worstelaars met Mexicaanse maskers. Hoe awesome wil je het hebben? Komt dat zien:
– Death Do Us Part Danger Show hier en hier
The Rock n Roll Wrestling Bash
HELLDORADO Tickets
De voorverkoop van HELLDORADO start a.s. zaterdag 25 maart om 10.00 uur met de voordelige maar gelimiteerde Daredevil Tickets. Daarna zijn Reguliere Tickets beschikbaar. Tickets zijn verkrijgbaar (prijzen exclusief servicekosten) via de website:
Daredevil Tickets vanaf zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april €29,-
Reguliere Tickets vanaf woensdag 5 april €39,-
Website & social media
* HELLDORADO website
* HELLDORADO Facebook
* HELLDORADO Spotify

-0:24

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00