Home » Hercules – On the radar

Hercules – On the radar

door Arjen de Graaf
547 views 2 minuten leestijd

On the radar is het vierde album van de Noorse boogierock formatie Hercules. Liefhebbers van deze groep weten wat ze te wachten staat. Niet alleen beheersen de vier Vikingen het boogierock genre tot in de perfectie, muzikaal klinkt het ook gewoon als een klok en het enthousiasme knalt uit je speakers. 
Hercules slaat op deze nieuwe plaat geen nieuwe wegen in. Daar is ook geen reden voor want waarom zou je een heerlijk recept veranderen als er niks aan mankeert. In vergelijking met hun voorgaande albums gaat On the radar qua sound en songmateriaal enigszins terug naar het veelzijdige debuut. Er wordt nog steeds stevig van leer getrokken in geweldige songs als Where, Billboard beauty en Trucks in trouble maar ook als er gas terug genomen wordt maken de heren indruk. Luister maar eens naar Something new, Roll or rust of het bluesy Nothing for nothing.
De songs zijn stuk voor stuk zeer catchy en blijven na twee keer luisteren ook in je hoofd zitten. Buiten de gebruikelijke invloeden zijn er dit keer ook invloeden te horen van andere bands. Zo hoor je in Stuck here overduidelijk de groove van Blackberry Smoke terug terwijl de gitaarsolo in dat nummer weer erg aan Wishbone Ash doet denken. Het gitaarwerk is overigens van bijzonder hoog niveau. Zanger/gitarist Vemund Moss en gitarist Tormod Haug bestoken je werkelijk met de ene na de andere sublieme gitaarsolo en heerlijke riffs. Ze pakken de beste gitaarpartijen van bands als The Outlaws, Thin Lizzy en de oude Status Quo bij elkaar en kneden er een heerlijk geheel van. Sommige solo’s kunnen echt niet lang genoeg duren.
Een goede zet is de toevoeging van een Hammond orgel in diverse nummers. Het blijkt een absolute aanwinst te zijn voor de totale sound en maakt het geheel zeer authentiek. Hercules levert met On the radar een juweel van een plaat af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00