Home » Hibakusha geselecteerd voor showcase tijdens FortaRock op 4 juni, uitreiking Buma ROCKS! Export Award tijdens conferentie

Hibakusha geselecteerd voor showcase tijdens FortaRock op 4 juni, uitreiking Buma ROCKS! Export Award tijdens conferentie

door Harm Lourenssen
95 views 3 minuten leestijd

bumarocksOp zaterdag 4 juni 2016 vindt in Nijmegen de vierde editie plaats van Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music. Voor zowel conferentie als showcase festival zijn nieuwe namen bekend. Tijdens de conferentie zal voor de derde keer de Buma Export Award worden uitgereikt.
Hibakusha geselecteerd uit 119 aanmeldingen voor FortaRock showcase-optreden
Een team van medewerkers van Buma ROCKS!, FortaRock en MOJO boog zich over de lijst van 119 aanmeldingen voor het showcase-optreden op het Buma ROCKS! podium tijdens FortaRock. De keuze viel uiteindelijk op Hibakusha uit Haarlem. Deze vijfmansband deelt op zaterdagavond 4 juni het podium met Legion Of The Damned, Heidevolk en EVRA. Inschrijvingen kwamen uit alle mogelijke geledingen van heavy rock, metal, hardcore en punk. Ten opzichte van voorgaande edities van Buma ROCKS! is het aantal inschrijvingen meer dan verdubbeld.
Nieuwe panelleden: Daniel P. Carter, Holger Stratmann, Nathan Barley Phillips en Saïd Al-Haddad
Daniel P. Carter is de presentator van de wereldwijd goed beluisterde Rock Show op BBC Radio 1. Met de nodige bandervaring op zak draait Carter elke zondagavond drie uur lang een keur aan nieuwe harde muziek, van poppunk tot de meest extreme metal. Holger Stratmann is oprichter en uitgever van het Duitse metalblad Rock Hard, dat in 1983 begon als fanzine. Rock Hard is te koop in negentien Europese landen en wordt bovendien vertaald uitgegeven in Frankrijk, Zwitserland, België, Luxemburg, Spanje, Slovenië, Griekenland/Cyprus, Italië, Slowakije/Tsjechië, Canada en Brazilië. Sinds 2003 organiseert het blad zijn eigen meerdaagse festival in Gelsenkirchen. Nathan Barley Phillips is oprichter van metallabel Basick Records, dat zich al tien jaar op het snijvlak van de moderne heavy muziek bevindt. Het was het eerste label dat werk van Enter Shikari uitbracht en heeft tegenwoordig onder meer Sky Harbor, Devil Sold His Soul, SikTh en Foes onder zijn hoede. Saïd Al-Haddad is sinds 2004 werkzaam bij FM Brussel 98.8. Naast zijn werk als reporter, redacteur en producer maakt hij samen met een aantal vrienden MENTAL, het metalprogramma op fmbrussel.be. Het is een programma in drie talen (FR/NL/EN), met veel aandacht voor de Belgische scene.
Uitreiking Buma ROCKS! Export Award tijdens conferentie op 4 juni
De Buma ROCKS! Export Award gaat jaarlijks naar een band of artiest die binnen de heavy muziek succesvol is in het buitenland. De prijs wordt uitgereikt tijdens Buma ROCKS!.
Winnaars tot dusver zijn Epica (2015) en Adje Vandenberg (2014). Tijdens de Buma ROCKS! conferentie op 4 juni wordt de winnaar voor 2016 bekendgemaakt. Deze wordt gekozen door een werkgroep bestaande uit medewerkers van Buma ROCKS! en Buma Cultuur.
Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)
Buma ROCKS! is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie. Vier bands treden op onder de vlag van Buma ROCKS! als onderdeel van FortaRock in het Goffertpark op de zaterdagavond. Tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 45 en zijn te koop via www.bumarocks.nl.
Ticketprijs Buma ROCKS!: € 45
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks, Trade BBQ en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open: 10.00 uur
Aanvang conferentieprogramma: 11.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is reeds begonnen via www.bumarocks.nl.
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00