Home » High Priestess – High Priestess

High Priestess – High Priestess

door Edwin Knip
311 views 1 minuten leestijd

Heerlijke psychedelische doom metal ten gehore gebracht door een drietal dames uit Los Angeles.
Lovende recensies alom over dit drietal. Na de release van een demo met vijf nummers ging het snel. De demo ging de hele wereld over en de band krijgt een platencontract. Het drietal, bestaande uit gitariste/zangeres Katie Gilchrest, bassiste/zangeres Mariana Fiel en drumster Megan Mullins, komt nu met het officiële debuut. Zes nummers die samen ruim veertig minuten duren. Nummers met sferische vocalen, dreigende riffs en dreunende drums.
Het album opent met Firefly dat met een speelduur van meer dan tien minuten meteen ook het langste nummer is. Psychedelische klanken en virtuoos gitaarspel gaan hierbij hand in hand. Despise is donkerder en dreigender dan het eerste nummer, de gitaar gromt en grauwt en ook de zang zorgt voor een andere sfeer. Mother Forgive Me kent lange, slepende riffs zoals wie kennen uit de composities van de riffmeister Tony Iommi.
Zes intrigerende nummers met een minimale vocale omlijsting vormen hier een mysterieus geheel, ze vormen het altaar van de High Priestess waar wij als luisteraar in aanbidding naar moeten, en willen, luisteren. Een aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00