Home » Hills Have Eyes – Antebellum

Hills Have Eyes – Antebellum

door Maurice van der Zalm
164 views 2 minuten leestijd

antebellumHet Portugese Hills Have Eyes bestaat tien jaar en is in 2005 herrezen uit de as van het project Skapula. De tien jaar lijkt geen invloed te hebben op de jeugdigheid en frisheid van de metalcore die deze band speelt. Dat komt waarschijnlijk door het heldere stemgeluid van Fábio Batista en de sfeer van de nummers die regelmatig wat populair naar voren komt in bijvoorbeeld Hide Your Scars en Red Serpent.
Het doet me een beetje denken aan de metalcore die Asking Alexandria voortbrengt. Aansprekend voor een groot en jong publiek maar zeker met een volwassen geluid. Ten opzichte van hun doorbraak met het album Strangers in 2012 hebben de heren van Hills Have Eyes zich zeker ontwikkeld. De ruwe randjes zijn er wat van af en hebben plaats gemaakt voor stevigere grooves. Dit is goed hoorbaar in Answers In Blood. Een nummer dat het live goed gaat doen door de repeterende ‘groepsscandatie’ in het nummer. Hills Have Eyes is echter niet voor de poes. De composities zijn doorspekt met sterke gruntmomenten die afgewisseld door sterken harmonieën. De snelheid bij het grunten wordt steevast ingeleid door de stevige gitaarriffs van Miguel Borrego en het exploderende drumgeluid van Nuno Silva. Dit duale karakter kenmerkt zich het beste in False Idols, Eternal Bond en The Outspoken King. Ook in titelnummer Antebellum komen alle elementen terug. De hooks en het tempo in dit nummer en in Oathkeeper, zijn ontzettend stimulerend en laten je stuiteren. Bijzonder op het album zijn het gebruik van vioolgeluid in het relatief rustige Make It Right en de bijdrage van een zangeres in het overwegend zware en harde The Bringer Of Rain.
Is Hills Have Eyes daarmee een bijzondere metalcoreband die zich onderscheidt van wat er is? Het antwoord is moeilijk te geven. Over het algemeen spelen ze gewoon goede metalcore (en daar houd ik zo van) met een fris geluid. De Portugese band kent wel meer variatie op het album dan menig andere metalcoreband. Ik heb genoten van Antebellum en het is daarmee ook niet heel verwonderlijkd at Fredrik Nordström en Henrik Udd voor de mastering en mixing hebben gezorgd. Laat Hills Have Eyes maar even lekker verder gaan met metalcore maken.
[youtube id=”PUWxOIzEY5Y” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=PUWxOIzEY5Y”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00