Home » Hope Erodes – Rainwalker

Hope Erodes – Rainwalker

door Filip van der Linden
130 views 2 minuten leestijd

De Belgische metalband Hope Erodes heeft na wat bezettingswissels een nieuwe EP uit. Op Raiwalker staan vier moderne metaltracks met knappe lyrics en muzikaal een solide basis van metalcore, veel aandacht voor de groove, opgewerkt met thrashy riffs en deathgrunts. Denk aan Trivium, Dagoba en Hexa Mera.
 
Hope Erodes bestaat reeds sinds 2013 en legde een mooi parcours af langs clubs en bandbattles. Het vijftal zijn door de wol geverfde muzikanten waarvan het heilige vuur blijft branden. Voor de productie en mastering van de nieuwe EP in eigen beheer deden ze bij Hope Erodes een beroep op Bert Vervoort en Yarne Heylen van Carnation.
 
Rainwalker klinkt heel volwassen. In de teksten graaft deze band een stuk dieper en persoonlijker dan gebruikelijk in het genre, met bedenkingen over de grote keuzes in het leven (Otium), steun voor mensen met mentale problemen (Rainwalker) en doemgedachten over de wereld die deze generatie achterlaat voor de volgende (The Forthcoming). Eindelijk eens een band die core-metal brengt zonder holle en achterhaalde anti-society-slogans. Kriegswaisen (oorlogswezen) vertelt hoe kinderen al te vaak de eerste slachtoffers worden van de oorlog van volwassenen. Als thema sluit het niet helemaal aan bij de andere tracks, maar met die wel heel diepe grunts erbij geraak je wel helemaal mee in het verhaal.
 
Je hebt ondanks de heldere en uitgebalanceerde productie toch een paar luisterbeurten nodig om de lyrics van zanger Sam Goffin uit de mix te filteren, maar dat heb je natuurlijk wel vaker in metal. De lyrics staan de agressieve riffs niet in de weg, al loopt het tempo van zang en gitaren niet alleen gelijk.
 
Met Rainwalker zet Hope Erodes zichzelf opnieuw op de kaart. Een album was nog beter geweest, maar dit voorgerechtje smaakt ook al lekker.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00