Home » Horses Blew Fire – Somnium

Horses Blew Fire – Somnium

door Edwin Knip
107 views 1 minuten leestijd

Horses frontAlternatieve metal, soms snoeihard, dan weer dromerig, door de Belgisch/Nederlandse formatie Horses Blew Fire.
De band bestaat uit zanger Alexandre Belli, drummer Niels Valkeners, bassist Staf Wouters en gitaristen Jurriaan Soeterbroek en Michiel Jorissen. Het instrumentale Paul opent de EP, een ruim één minuut durende gitaarpartij. Met Lukas begint het album echt, stevige rock en krachtige zangstem, melodieus en complex. Ook de andere nummers kennen snelle passages om daarna wat terug te zakken in volume. For The Sun en Flamingos In Tuxedos zijn daar beide mooie voorbeelden van . Flamingos In Tuxedos gaat zelfs bijna over in uitsluitend zang, de instrumenten zijn vrijwel volledig weggedraaid. Het nummer Peach Fuzz is zonder twijfel het hardst nummer van het album, oerkreten van Jorissen vergezellen zijn gitaarpartijen. Het nummer vormt een groot contrast met het instrumentale Yersinia dat nu een minuut overgaat in de afsluiter van de EP, Plague. Langzaam wordt het nummer opgebouwd, het begint klein, voortvloeiend uit de rustige kalme melodie van Yersinia, waarna de gitaren langzaam opgeschroefd worden en de volumeknop verder open gaat.
De afwisseling tussen rustige, dromerige muziekpartijen en de wat ruigere rock zijn mooi verdeeld op deze EP, er is geen moment dat de muziek verveeld. Dit album is zeker een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00