Home » I Got you on Tape – Church of the Real

I Got you on Tape – Church of the Real

door carola@rockportaal.nl
125 views 2 minuten leestijd

I got you on Tape is een Deense band opgericht in 2004 in Kopenhagen. Voorafgaand aan Church of the Real kwamen er al eerder drie albums uit, waardoor ze al gauw populair werden als live-act in Denemarken. Daarnaast speelden ze dit jaar op het bekende Roskilde voor maar liefst 25.000 man. Dit allemaal maakte mij heel erg nieuwsgierig naar I got you on Tape en hun nieuwe album Church of the Real.
Wat mij het eerste opvalt is de hoeveelheid nummers op het album. Maar liefst vijftien nummers, waarvan de laatste vijf bonustracks zijn. De uitdaging van I got you on Tape is om onze aandacht vast te houden bij alle vijftien tracks, wat niet heel gemakkelijk is.
Het album begint met het nummer ‘Back from the Dead’ en daarmee begint het album erg goed. Met ‘Back from the Dead’ laat I got you on Tape meteen zien dat ze niet een alledaags rockgeluid laten horen. Hierdoor maakt I got you on Tape ons erg benieuwd naar de rest van het album.
Daarna volgt ‘Church of the Real’ wat een favoriet van mijzelf is. De sterke en goede stem van de zanger zorgt ervoor dat je lichtelijk gehypnotiseerd luistert naar het rustige nummer. Door de combinatie van de stem van de zanger + de sound wil je het nummer blijven luisteren.
De andere nummers zijn ook vrij rustige rocknummers, maar toch zijn de nummers erg verschillend. De sound is bij elk nummer anders en de teksten zijn gewoon erg goed, waardoor je blijft luisteren. Zelfs na alle vijftien nummers ben ik nog enthousiast wat niet erg vaak voorkomt.
Alle nummers op het album zijn simpel, maar door de kwaliteiten van de muzikanten is Church of the Real zeker geen saaie CD geworden.  Met deze CD zullen ze het hier in Nederland en de rest van Europa goed doen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00