Home » In Search For Embers – Desillusion

In Search For Embers – Desillusion

door Filip van der Linden
981 views 2 minuten leestijd

De Belg Wim Guillemyn was van 2020 tot 2023 bassist en (mede)componist bij de verrezen postpunkband Sygo Cries. Na twee EP-releases die hier heel wat lof kregen, trekt Wim nu de deur achter zich dicht bij Sygo Cries en dat is misschien al de verklaring voor de titel van de eerste Bandcamp-single en de bandnaam van zijn nieuwe project In Search For Embers. Na een ontgoocheling zoekt hij naar de gloeiende kooltjes van het vuur in de hoop dat dat bijna uitgebluste vuurtje opnieuw kan aanwakkeren tot een indrukwekkend, hoog oplaaiend (muzikaal) vuur.

Voor de vocalen deed Wim met In Search For Embers een beroep op Em Ra, de zanger van de sensitive rockband The Other Intern, waar Guillemyn wel nog steeds deel van uitmaakt. De gesproken lyrics komen dankzij Em Ra binnen als een heel persoonlijke boodschap. Niet echt dreigend, maar met een moeilijk te duiden ongemakkelijk gevoel. De woorden lijken geboren uit Wim’s persoonlijke ontgoocheling, maar zijn door elke luisteraar universeel te vertalen naar zowat elke ontgoocheling in interpersoonlijk contact.

Muzikaal missen we hier de glooiende baslijnen die zo herkenbaar zijn voor Guillemyn. We moeten het stellen met ingetogen en repetitief gitaargetokkel en wat piano/synth. Pas helemaal op het einde valt op de achtergrond een fluwelen drumcomputer in. Had die zachte drumcomputer eerder ingevallen en prominenter/harder aanwezig geweest in de sound, dan had die dit nummer naar de ‘oude’ Anne Clark-sound/aanpak (of de nieuwere Nel & J.P) kunnen trekken. Dat zou makkelijker meer fans over de streep getrokken hebben, maar vermoedelijk is Desillusions vooral een boodschap die er eerst eens even helemaal uit moest. Samengevat is dit een sintel die we met plezier helpen aanblazen, want we willen dit vuur maar wat graag zien oplaaien.

De komende maanden zal In Search For Embers nog meer nummers lossen die dan op het album Fragments Of The Innerspace zullen gebundeld worden. Dat full album is zo goed als klaar. Nog maar een paar tracks moeten ingezongen worden. Voor In Search For Embers wordt met verschillende vocalisten gewerkt. Het project is bedoeld als een studioproject. Enkel bij de release van het album zal er éénmalig een soort toonmoment (geen ‘echt’ concert) zijn, waar de songs met videoclips getoond zullen worden. Maar wie weet, groeit er toch een nieuwe band uit, als de desillusie doorgespoeld is.

https://insearchforembers.bandcamp.com/track/desillusion-feat-emra-on-vocals

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00