Home » Into the Grave komt met eerste namen

Into the Grave komt met eerste namen

door Maurice van der Zalm
327 views 3 minuten leestijd

Nadat recentelijk het nieuws bekend werd dat Into the Grave ook in 2019 in Leeuwarden blijft, komt het festival vandaag met de eerste namen. Een stevige line-up met een gevarieerd aanbod binnen het metal genre. Met de toevoeging van een tweede podium komen ook de hardcore fans goed aan hun trekken. Op dit podium staan vooral hardcore acts met als hoogtepunt een optreden van Sick Of It All.
Eerder werd er al gesproken over een mogelijk derde dag, maar hier is nog geen uitsluitsel over. De verwachting is dat hier medio december meer duidelijkheid over zal komen. Wel is bekend dat mensen met een combiticket ook de mogelijk extra zondag toegang zullen hebben tot het evenement. Vooralsnog genoeg reden om een ticket te kopen, mogelijk komt er later nog een leuk Sinterklaas of Kerstcadeautje bij.
De headliners dit jaar zijn

 1. Powerwolf,
 2. Meshuggah,
 3. Anthrax
 4. en Testament.

De rest van de line-up bestaat vooralsnog uit:

 • Queensrÿche,
 • Hypocrisy,
 • Sick Of It All,
 • Battle Beast,
 • Sacred Reich,
 • Prong,
 • Jinjer,
 • Alien Weaponry
 • en Crobot.

Powerwolf

In 2018 stond Powerwolf garant voor uitverkochte zalen. De hogepriesters van de power metal slagen er keer op keer in om hun carrière te overstijgen en hun loyale fans over de hele wereld te vermaken. Powerwolf overtuigt niet alleen op plaat, maar ook op het podium, waar ze de ware meesters van de entertainment blijken te zijn. Powerwolf bouwt niet alleen op hun nummers, ze creëren een echte metal show en spelen vakkundig met religieuze en spirituele elementen. De lichtshow, evenals de theatrale set, zorgen voor de juiste sfeer en zonder de zegening van hoofdpriester Attila kan niemand naar huis gaan.

Meshuggah

Meshuggah biedt een complexe vorm van metal die het avontuurlijke van mathrock, het excentrieke tempo van experimentele jazz en de verbluffende bruutheid van thrashmetal combineert. De Zweedse metalband Meshuggah werd in 1985 opgericht, oorspronkelijk onder de naam Metallien, maar na een paar demo’s en wijzigingen in de formatie kreeg het de uiteindelijke vorm die Meshuggah heet.

Anthrax

Anthrax was bijna net zoveel als Metallica of Megadeth verantwoordelijk voor de opkomst van speed- en thrash-metal mid jaren 80. Met de combinatie van de snelheid en woede van hardcore punk, de prominente gitaren en zanglijnen van heavy metal, hielpen ze met hun vroegere albums een ​​nieuw subgenre binnen metal te creëren. Originele gitaristen Scott Ian en Dan Spitz waren een formidabel stel, die bliksemsnelle riffs en solo’s leverden welke niet te evenaren leken. Anders dan Metallica of Megadeth hadden ze het goede verstand om hun vaak serieuze muziek te nuanceren met een gezonde dosis humor en realisme.

Testament

Testament was een van de eerste thrashmetal bands die in de jaren 80 uit de San Francisco Bay Area kwam. Oorspronkelijk, in 1983, opgericht als ‘Legacy’ door de leden Eric Peterson (ritmegitaar), Derrick Ramirez (gitaar), Louie Clemente (drums), Greg Christian (bass) en zanger Steve Souza. Gitarist Ramirez werd later vervangen door wonderkind Alex Skolnick. Steve Souza vertrok spoedig om zich bij Exodus aan te sluiten en stelde voor dat de torenhoge Chuck Billy de frontman zou worden. De band werd 3 jaar later bekend als ‘Testament’, terwijl ze hun debuutalbum opnamen in Ithaca, New York. De rest is geschiedenis.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00