Home » Julian Sas – Stand Your Ground

Julian Sas – Stand Your Ground

door barbara@rockportaal.nl
167 views 1 minuten leestijd

Stand Your Ground is de titel van het nieuwe studio album van bluesheld Julian Sas. Het album bevat 8 nieuwe, door Julian Sas zelf geschreven songs en is medio december 2018 analoog opgenomen in de geheel vernieuwde The Van Studios van Jan en Paul Schuurman in Spakenburg. Het is het tiende studio album van de Nederlandse bluesrocker en zijn zestiende als we de diverse live albums meetellen.
Het album opent met Runnin’ For The Money, een lekker uptempo bluesnummer, met heerlijk gitaarwerk, gedragen Hammond spel en perfect ondersteund door drums en bas. Het volgende nummer, Don’t let Me Down is van hetzelfde laken een pak en steekt erg goed in elkaar. Op titeltrack Stand Your Ground wordt het gaspedaal (wah wah pedaal) wat steviger ingedrukt. Wat een heerlijke song. Machtig mooi is Anything, een rustig nummer van grote klasse en wordt gedragen door prachtig hammond spel en subtiel, perfect gedoseerd gitaarwerk.
Het gaspedaal blijft ook voorzichtig ingedrukt bij Howlin’ Wind en Get On Up. Ook Tell Me Why heeft een rustig begin en bouwt enigszins op, maar blijft redelijk ‘cool’. Pas in het laatste nummer These 18 Wheels gaan alle remmen los en rockt de band er lekker op los. Het prachtige gitaarspel van Julian Sas, begeleid met gedragen Hammond spel van Roland Bakker wordt vakkundig ondersteund met strak drumwerk van Rob Heijne en stuwend basspel van Fotis Anagnostou. Eindconclusie… Het viertal levert met Stand Your Ground wederom een prachtige cd af.  De Julian Sas Band op zijn best!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00