Home » Just Like Heaven – A Tribute To The Cure

Just Like Heaven – A Tribute To The Cure

door Filip van der Linden
665 views 2 minuten leestijd

Cleopatra Records verzamelde 11 van zijn bands om elk een cover op te nemen van The Cure. Een beetje zoals het Belgische label Alfa Matrix dat binnenkort al zijn tweede tribute-album uitbrengt voor dezelfde Britse band. Er zijn natuurlijk verschillen. Zo komen Alfa Matrix bijvoorbeeld ook minder bekende Cure-songs aan bod, terwijl Cleopatra kiest voor de bekendste singles.

Wat opvalt bij Cleopatra Records is dat ze niet voor de bekendste bands van het label gegaan zijn. Vooral The KVB en Pink Turns Blue doen meteen een belletje rinkelen, voorts zijn het hier bands die nog een duwtje in de rug kunnen gebruiken op hun weg naar internationaal succes. De Cleopatra-bands hebben hier ook best wat tijd en moeite in gestoken. Ze gaan vaak aan de haal met ritme en melodie, maar het blijft wel telkens herkenbaar.

Als we op spreekwoordelijker wijze de jongens van de mannen moeten scheiden, dan zetten we Velvet Condom met Just Like Heaven, Buzz Kull met Fascination Street, The KVB met Lullaby, Demob Happy met Pictures Of You en Minuit Machine met Lovesong bij de ‘mannen’ en Soviet Soviet met In Between Days , Pink Turns Blue met Boys Don’t Cry en This Cold Night met Close To Me bij de ‘jongens’ die nog wat moeten groeien. Wat Crying Vessel doet met Friday I’m In Love is een zonde die we hen niet snel zullen vergeven.

Deze verzamelaar is een leuk tribute-album met overwegend goeie nieuwe interpretaties. Maar we onthouden vooral: nobody plays the Cure like The Cure.


https://cleopatrarecords.bandcamp.com/album/just-like-heaven-a-tribute-to-the-cure-2

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00