Home » Kansas en Uriah Heep naar 013 Tilburg

Kansas en Uriah Heep naar 013 Tilburg

door Maurice van der Zalm
156 views 2 minuten leestijd

Natuurlijk kent iedereen de evergreen ‘Dust In The Wind’, het nummer waarmee de Amerikaanse band Kansas in de jaren zeventig een wereldhit scoorde. De heren hebben gedurende hun carrière, die ondertussen al vier decennia loopt, wel wat meer gemaakt natuurlijk. De progressieve rock van Kansas weet vooral in de jaren zeventig en tachtig te bekoren, getuige creatieve albums als ‘Leftoverture’ (1976) en ‘Point Of Know Return’ (1977). De groep gaf in 2014 het laatste optreden in Nederland – ook in 013 – en het was meteen de laatste met zanger Steve Walsh, die aangaf geen toekomst meer zag in de band.
“Wie zit er op een nieuw Kansas album te wachten?” vroeg Walsh zich af. Maar dat was dus wel even buiten gitarist Rich Williams en drummer Phil Ehart gerekend. Zij namen samen met Billy Greer (bas), Zak Rizvi (gitaar), David Manion (toestsen) en nieuwe zanger Ronnie Platt het eerste nieuwe werk op in 16 jaar. En ‘The Prelude Implicit’ is simpelweg fantastisch! Een greep uit de recensies: “De injectie van vers bloed heeft de creatieve geesten binnen de band tot grote hoogten gestuwd” aldus Progwereld. “Kansas has clearly decided that, if they’re going to make their first album in 16 years, it may as well be their best in more than 20.” schreef The Prog Report. En Classic Rock Revisisted tenslotte: “Kansas, my friends, is a band once again.”
En dan komt er vanavond ook nog een hele sterke special guest bij: Uriah Heep! De band die in de jaren 70 doorbrak met geweldige platen als ‘Salisbury’ en ‘Look At Yourself’ uit 1971 en ‘Demons & Wizards’ uit 1972, is al de jaren daarna ongestoord albums blijven uitbrengen. Met de teller ruim voorbij de 40 platen, is Uriah Heep still going strong en staan ze nog steeds garant voor een avond ongegeneerd meeschreeuwen op geweldige classic rock tracks als ‘Easy Livin’.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00