Home » Karina Madeya & Ri Vinogradova — Ring and Linger (EP)

Karina Madeya & Ri Vinogradova — Ring and Linger (EP)

door Edwin Knip
133 views 1 minuten leestijd

Een dertien minuten durend stuk waarin progressieve rock gecombineerd wordt met Russische Folklore.
Karina Madeya komt uit de progressive rock scene, Ri Vinogradova´s vocale werk is beïnvloedt door rock en haar etnische achtergrond. De muziek is geschreven door Aleksander Smirnov, die ook de gitaar en toetsen beroerd op dit nummer. Zijn muziek heeft invloeden uit de Britse en Amerikaanse progressive rock en uit de Indie muziek.
Deze mengeling zorgt voor een veelzijdig nummer, dat voor de release als EP in vier stukken is geknipt. De subtitels zijn Edem, Death Is…, Devil en Sin. Karina Medaya is een band afkomstig uit Moskou en bestaat naast Smirnov uit drummer Thomas Pridgen, bassist Nick Sollecito en gitarist Oleg Izotov. De laatste drie spelen alleen mee op Death Is… en Sin.
Het nummer bouwt zich langzaam op, het begint rustig en kalm in Eden en weet zich door de delen heen te laten groeien in volume zonder echt snoeihard te worden. De stem van Vinogradova is zacht en intiem, maar met voldoende volume, en past perfect bij de muzikale omlijsting. En als het dan een keer wat steviger en harder moet, zoals in Sin, dan kost dat geen enkele moeite.
Tekstueel tenslotte gaat het op deze EP over geweld binnen families, misbruik, corruptie en incompetentie van de politie en de rechterlijke macht zoals dat aan de orde van de dag is vandaag de dag in Rusland.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00