Home » Kerbeross – Servants

Kerbeross – Servants

door Filip van der Linden
109 views 1 minuten leestijd

Er zijn wel meer bands die zichzelf naar de hellehond Kerberos uit de Griekse mythologie noemen. De nieuwe orchestral metalcoreband Kerbeross uit Gent (België) maakt het verschil met een extra ‘s’, maar ze hebben veel meer troeven. Dat blijkt na het beluisteren van hun EP Servants.
Metalcore met orkestrale of symfonische elementen hoor je niet zo vaak. En het interessante is dat ze die elementen niet beperken tot de intro’s of kalmere intermezzo’s, maar dat ze die aanhouden doorheen de volledige tracks. Door ook nog elementen van black en death in de kruiding te gooien, heeft het viertal van Kerbeross zichzelf een interessante speeltuin afgebakend. Bovendien klinkt Kerbeross – los van het orkestrale – heel fris in songopbouw en aanpak. De songopbouw is gelaagd en complex. De symfonische elementen leveren mooie contrasten op met het militante en drammerige van de core-elementen. Het is een uitdaging voor band en luisteraars.
Alles werd thuis opgenomen en gemixt, maar dat merk je niet of nauwelijks. Enkel de cleane vocalen op Artifacts zitten wat te veel naar achter in de mix. Op Through Purgatory is het evenwicht beter. Er zijn nog wel wat details die beter konden, zoals het artwork dat niet helemaal tot zijn recht komt in de print, maar voor een debuut is dit veelbelovend.
https://distrokid.com/hyperfollow/kerbeross/servants?fbclid=IwAR2GH315dZiSiCKwZO-pU9ZwEnbTsEVMEemsY47H10iTpNHqdA8mVbVDffk
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00