Home » Kingfisher Sky – To Turn The Tables

Kingfisher Sky – To Turn The Tables

door Filip van der Linden
160 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse prog-rockband Kingfisher Sky viert z’n tiende verjaardag met het uitbrengen van nieuw materiaal. De EP To Turn The Tables omvat slechts één nummer, maar die klokt dan wel af op net geen 10 minuten. Voor deze track kreeg Kingfisher Sky opnieuw de hulp van violist Ludo De Goeje en Kristoffer Gildenlöw van (vroeger) Pain of Salvation. Beiden waren reeds van de partij op Arms of Morpheus, het album van Kingfisher Sky uit 2014.
 
De band gaf in interviews reeds toe dat ze niet meteen de meest productieve band zijn van Nederland en ook nooit zullen worden. Ze willen enkel die muziek uitbrengen waar ze volledig achter kunnen staan en daar nemen ze hun tijd voor. Tot alles echt helemaal op punt staat. Toch lijkt een EP met slechts één nummer op het eerste zicht een beetje mager. Tot je To Turn The Tables hoort. Het is een bijzonder fraaie track met een hoofdrol voor Judith Rijnveld en glansrollen voor alle muzikanten. Zoals we van Kingfisher Sky ondertussen gewoon zijn, barst dit nummer van de pathos, de dynamiek en de afwisseling. En ze houden hun belofte: alles in dit nummer klopt, geen noot te veel of te weinig.
 
De song begint met terug te grijpen naar de sfeer van ‘oude’ tracks als My Better Part en Hallway Of Dreams om daarna te eindigen in de sfeer van pakweg Big Fish en Strength Of The Endless. Het toont dus mooi in tien minuten hoe de muziek van deze band geëvolueerd is en toch ligt de nadruk op het hier en nu.
 
De titel van deze EP suggereert dat er een totale ommezwaai op komst is. Dat is met To Turn The Tables alvast nog niet het geval en dat hoeft ook niet. Of het zou moeten zijn dat Kingfisher Sky voortaan enkel nog nummers van tien minuten zal maken. To Turn The Tables is daarom zeker een aanrader voor de bestaande fans en ook voor wie Kingfisher Sky nog moet leren kennen, is dit de beste introductie.
 
http://www.kingfishersky.com

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00