Home » Kingfisher Sky – Winter Waltz

Kingfisher Sky – Winter Waltz

door Filip van der Linden
447 views 1 minuten leestijd

Het is Kerstdag en dan moet de Kerstkater van gisteravond doorgespoeld worden of is er wat extra beweging nodig om je maag te verlossen van de te rijkelijk gevulde kalkoen die misschien vandaag nog op het menu staat. Een zacht walsje is dan zeker op zijn plaats en daar zorgt Kingfisher Sky voor met hun nieuwe single Winter Waltz. 

“19 jaar geleden schreven we een liedje ter ere van de geboorte van ons nichtje op 2 december. Het was een verhaal over het besneeuwde bos en de zwanen op het meer. We hebben het opnieuw opgenomen als kerstlied en om terug te denken aan die magische tijd dat het leek alsof het bos van sneeuw was gemaakt. Het is gebaseerd op een Scandinavisch folk liedje van Filarfolket” – vertelt de band over het nummer.

Kingfisher Sky werd in 2005 opgericht door drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld, en combineert invloeden van progressieve en symfonische rock tot traditionele folk muziek. Volgend jaar trekken ze door Nederland met een Kate Bush-tribute.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00