Home » KoRn kondigt nieuw album Requiem aan voor 2022

KoRn kondigt nieuw album Requiem aan voor 2022

door Maurice van der Zalm
259 views 3 minuten leestijd

Deze week kondigde de Amerikaanse metalband Korn het nieuwe studioalbum Requiem aan. De negen nummers tellende plaat zal op 4 februari 2022 verschijnen. De band brak in 1994 door met het debuutalbum Korn, dat de weg plaveide voor vele andere bands binnen het genre. De eerste single Start The Healing is nu te beluisteren. De nieuwe track gaat gepaard met een door Tim Saccenti (Flying Lotus, Run The Jewels, Depeche Mode) geregisseerde videoclip, die nu te bekijken is.

 

Requiem werd midden in de pandemie geschreven en opgenomen. Door een voor hen nieuw creatief proces – vrij van tijdsdruk – had de band de luxe om met Requiem uit te proberen, die twee decennia ervoor niet altijd mogelijk waren. Zo konden eindeloos experimenteren met nieuwe geluiden en dat vervolgens opnemen met analoge tapes. Er ontstond een creatief proces waarbij nieuwe muzikale dimensies werden blootgelegd en de nummers extra textuur kregen. 

 

Regisseur Tim Saccenti over de totstandkoming van de Start The Healing videoclip: “Het idee voor deze video was om een stuk van het Korn-DNA te muteren – het stuk dat hen zo inspirerend maakt, hun mix van ruwe kracht en menselijke emotie. Door samen te werken met 3D-artiest Anthony Ciannamea, hebben we de wereld van Korn opnieuw verkend om een surreële, ongemakkelijke sfeer neer te zetten.”

 

Sinds de oprichting van de band heeft Korn wereldwijd al 40 miljoen albums verkocht, wonnen ze twee GRAMMY-awards, deden ze meerdere keren een wereldtournee en verbraken ze vele records. Zanger Jonathan Davis, gitaristen James “Munky” Shaffer en Brian “Head” Welch, bassist Reginald “Fieldy” Arvizu en drummer Ray Luzier blijven de grenzen van rock, alternative en metal aftasten. Ondertussen reikt hun muzikale invloed tot ver en kunnen ze op bijval van miljoenen fans en hele generaties artiesten rekenen. 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00